söndag 14 juni 2020

Oavgjort i premiären efter en sen kvittering

BoIS kom undan med blotta förskräckelsen efter en halvknackig seriepremiär mot Oskarshamn. 1-1 slutade matchen sedan inhopparen William Kvist kvitterat några minuter innan slutsignalen.
William Kvist räddade BoIS med en sen kvittering.
Foto: Ulf Bjarke.
Det är lika bra att skriva det med en gång. BoIS gjorde en blek premiärmatch och såg inte alls ut som en given seriefavorit. Var det något lag som skulle ha vunnit den här matchen var det utan tvekan hemmalaget.
Redan i matchinledningen kunde Oskarshamn ha tagit ledningen. André Reinholdsson frispelades framför Calle Lindell i BoIS-målet, men Lindell räddade. Hemmalaget behöll initiativet den första kvarten, men småningom kom randigt in i matchen och skapade de första chanserna. Kevin Jensen hade en lobb mot ett tomt mål långt utifrån och Robin Hofsö blev frispelad av Sumar Almadjed, men inget av lägena resulterade.

I den 37:e minuten blev Sumar Almadjed fälld och BoIS kunde ha fått straff, men domaren valde att fria.

Sedan följde en plågsam andra halvlek där Oskarshamn helt och hållet tog över. BoIS mittfält hade förtvivlat svårt att skapa något konstruktivt och anfallet fick inte många bollar att arbeta med. Istället kom hemmalaget i anfallsvåg efter anfallsvåg och chanserna radades upp.

Peiman Eiliassi sköt i ribbans överkant i den 59:e minuten och i en tilltrasslad situation i BoIS straffområde minuterna därpå var det ytterst nära hemmaledning. I matchminut 75 fick Calle Lindell sträcka sig i sin fulla längd för att rädda ett välriktad skott. Ja, så där höll det på. Oskarshamn hade hela 16 hörnor. Till sist ringde det förstås. När Filip Jägerbrink dundrade in 1-0 tio minuter före slutet var det inte direkt orättvist.

Men fotboll är ett förunderligt spel. Några kloka byten från Billy Magnusson och plötsligt vaknade BoIS offensiv till liv. Nyinbytte Nicklas Nielsen löpte med bollen i högerposition in i Oskarshamns straffområde. Han kom ur vinkeln en aning, men fick in bollen framför mål. Där träffade den en hemmaförsvarare, På returen mötte likaledes nyinbytte William Kvist med en perfekt vänster och det var kvitterat till 1-1. Det blev också slutresultatet.

Det här var en svår premiärmatch, det visste vi på förhand och Oskarshamn blir säkerligen att räkna med framöver. Men så här kan randigt inte spela i fortsättningen om det ska bli toppstrid. Många spelare bör ta sig i kragen till matchen mot Eskilsminne på onsdag.

Matchfakta:  Oskarshamns AIK - BoIS 1-1 (1-1). Målskyttar: 1-0, Filip Jägerbrink (80). 1-1, William Kvist (88).Publik: -.

BoIS lag: Calle Lindell -  Patrick Nwadike, Philip Andersson, Viktor Wihlstrand, Jonathan Asp (Jesper Lernesjö, 86) - Måns Ekvall (Passi Prudence, 85), Filip Olsson (Emil Jönsson, 72), Sumar Almadjed - Kevin Jensen (William Kvist, 79), Robin Hofsö (Nicklas Nielsen, 72), Linus R Olsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar