söndag 21 juni 2020

Skön vändning i Skövde

Efter underläge mot Skövde i halvtid vände BoIS på steken. Inhopparna Linus R Olsson, två gånger, och Kevin Jensen avgjorde i den andra halvleken i en rättvis 3-2-seger.
Skövde kom till spel i bortaställ tillägnade kvalspelet 1970. Den gången hämtade BoIS upp ett 0-2-underläge till 2-2 och gick upp i Allsvenskan. Nu femtio år senare gick historien nästan igen.
Billy Magnusson och Max Mölder hade gjort flera ändringar i startelvan sedan matchen mot Eskilsminne. Dennis Olofsson återkom som högerback. Patrick Nwadike flyttades in som mittback vid sidan om Philip Andersson och Viktor Wihlstrand fick vila. På vänsterbacken fick Jesper Lernesjö chansen. Emil Jönsson ställdes över och Filip Olsson kom tillbaka på mittfältet. Även anfallsformationen var förändrad. Hampus Ferhm började till vänster, William Kvist till höger och Robin Hofsö tog plats som center.
BoIS gjorde en utmärkt matchöppning och grep tag i förarspaken direkt. Men trots spelövertaget var det hemmalaget som tog ledningen. Målvakten Calle Lindell passade en felplacerad Filip Olsson som misslyckades med mottagningen. Skövde snodde bollen och så var det 1-0 genom Viktor Granath.

Efter målet fortsatte BoIS att styra matchen och skapade flera chanser. Robin Hofsö höll sig framme efter ett inspel från vänster, men Skövdes målvakt Markus Fröjd räddade. Hampus Ferhm drog till på volley på passning från Dennis Olofsson, men även denna gång stod hemmamålvakten i vägen. Efter en halvtimme sköt Hampus Ferhm ett skott i vänsterposition, vilket inte heller resulterade. Dock kändes det som ett randigt mål när som helst skulle komma.

Just därför var Skövdes 2-0 en riktig kalldusch. En snabb omställning ledde till att Viktor Granath blev frispelad och han gjorde inget misstag. Ledningen stod sig till halvlek. Sett till spelet var det knappast rättvist.

Dennis Olofsson en av dagens bästa BoISare.
BoIS gjorde tre byten direkt i den andra halvleken. In kom Alexander Tkacz, Linus R Olsson och Passi Prudence. Tkacz  blev involverad i spelet meddetsamma. Från sin vänsterbacksposition kunde han komma runt ett par gånger och slå inlägg. Hemmalagets försvar började dras isär och randigt kunde nu hota på båda flankerna. ( I första halvlek hände det mesta på Dennis Olofssons högerkant.)

I den 49:e minuten spelade Sumar Almadjed in till en fristående Linus R Olsson som sköt 1-2. Bara någon minut senare hade Filip Olsson ett skott som slank precis utanför. BoIS hade vittring. En kvart in i halvleken nickade Robin Hofsö ett inlägg till en fri Linus R Olsson som drämde till. Det var kvitterat.

I den 64:e minuten bytte William Kvist med Kevin Jensen. Kevin hann inte vara på planen många sekunder innan det sa pang. Efter en hörna studsade bollen ut till en centralt placerad Jensen strax utanför straffområdet och han mötte med ett elegant placerat skott som gick in vid Markus Fröjds vänstra hörn. BoIS hade vänt på steken.

Kvarstoden av matchen tog randigt enkelt udden av Skövdes anfallsförsök och hemmalaget lyckades aldrig hota på allvar. Det blev alltså 2-3 och tre poäng för vårt lag att ta med sig hem till Skåne.

Många spelare gjorde det bra i dagens BoIS, inte minst inhopparna som blev matchvinnare. Men ska någon särskild framhållas får det bli Sumar Almadjed som styrde spelet föredömligt från sin mittfältsposition samt Dennis Olofsson. Dennis visade att han sannerligen inte nöjer sig med en plats på bänken.

Matchfakta:  Skövde AIK - BoIS 2-3 (2-0). Målskyttar: 1-0, Viktor Granath (13). 2-0, Viktor Granath (30). 1-2, Linus R Olsson (49). 2-2, Linus R Olsson (61). 2-3, Kevin Jensen (65). Publik: -.

BoIS lag: Calle Lindell -  Dennis Olofsson, Patrick Nwadike, Philip Andersson, Jesper Lernesjö (Alexander Tkacz, 46), - Måns Ekvall (Passi Prudence, 46), Filip Olsson, Sumar Almadjed - William Kvist (Kevin Jensen, 64), Robin Hofsö (Nicklas Nielsen, 81), Hampus Ferhm (Linus R Olsson, 46).