onsdag 1 juli 2020

BoIS körde över ett blekt Karlskrona

Randigt kom tillbaka i stor stil efter hemmadebaclet mot Värnamo. I bortamatchen mot Karlskrona vann man enkelt med 0-3 efter ett hattrick av Linus R Olsson.

Hemmalaget Karlskrona verkade nästan paralyserat när BoIS kom på besök till Västra Mark på onsdagskvällen. Samtliga utespelare sjönk långt ner på egen planhalva och ägnade sig uteslutande åt försvarsspel. Det såg rätt uppgivet ut. Följaktligen var det ingen match för BoIS att rycka åt sig initiativet. Di randige hade bollen nästan hela tiden och kom i anfall efter anfall.

Hetast i BoIS var Linus R Olsson som redan i den 3:e minuten fick iväg ett icke oävet skott mot Karlskronamålet. Bollen gick utanför. Linus hade även ett skott i den 9:e minuten, men inte heller denna gång fick det något resultat. Det blev dock tredje gången gillt när han fälldes inne i Karlskronas straffområde och själv satte den efterföljande straffen.

Efter en halvtimme fick BoIS målvakt Calle Lindell röra bollen för första gången - det säger något om randigts överlägsenhet. Nicklas Nielsen - som hade fått chansen från start istället för Robin Hofsö - hade så när lyckats utöka BoIS ledning när han prickade ribban efter en frispark i den 36:e minuten. Han hade även ett fint läge fem minuter senare när han, frispelad av Patrick Nwadike, sköt över. 0-2 skulle emellertid komma bara minuten därpå. Målet blev nästan en kopia av det första. Linus R Olsson fälldes av Jonas Lantto i hemmalagets straffområde. Det blåstes straff, vilken Linus själv sköt i mål. Denna gång - elegant som tusan - i målvaktens vänstra kryss.

De båda lagen hann knappt komma ut till spel i den andra halvleken förrän det ringde igen. Linus R Olsson - vem annars? - slog in sin tredje pyts för dagen sedan han runnit igenom ett passivt hemmaförsvar efter en lång boll från Viktor Wihlstrand.

Nu var matchen avgjord och BoIS slog av på takten. Andra halvlek blev en ren defilering. Synd bara att Nicklas Nielsen inte fick in någon av sina frisparkar. Han hade ett par utmärkta sådana i matchens slutskede och lyckades pricka ribban en gång till.

- Vi visar en annan attityd idag och jobbar stenhårt för varandra, sa en nöjd Nielsen i en segerintervju efter matchen.

Matchfakta:  FK Karlskrona - BoIS 0-3 (0-2). Målskytt: 0-1, Linus R Olsson (23). 0-2, Linus R Olsson (42). 0-3, Linus R Olsson (46) Publik: -.

BoIS lag: Calle Lindell -  Patrick Nwadike (Dennis Olofsson, 61), Philip Andersson, Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz (Jesper Lernesjö, 61) - Passi Prudence, Filip Olsson (Emil Jönsson, 70), Sumar Almadjed (Måns Ekvall, 61) - Kevin Jensen, Nicklas Nielsen, Linus R Olsson (William Kvist, 77).