lördag 18 juli 2020

En poäng i Stångby

Det fjärde mötet mellan Torn och BoIS i Stångby slutade 0-0. Oavgjort alltså precis som de tre föregående matcherna. Sett till spelet var det väl rättvist. De båda lagen ägde varsin halvlek. Men det var randigt som hade de heta målchanserna.

Patrick Nwadike har precis blivit fälld. Linus R Olsson stegar fram för att
skjuta straffen. Längst till vänster Nicklas Nielsen. Foto: Lola Nilsson.
Linus R Olssons kolossala målform har kommit av sig. En halvtimme in i första halvlek dribblade sig Patrick Nwadike in i Torns straffområde. Där blev han fälld och domaren blåste straff. Fram stegade Olsson, trots att han missat en straff mot Qviding. Och nu missade han en gång till. Hemmamålvakten Svante Hildeman kastade sig åt vänster och räddade.
Strax innan paus tog sig BoIS fram längs högerkanten. Dennis Olofsson slog ett inlägg in i straffområdet som Nicklas Nielsen försökte nå, men oturligt nog krockade Nielsen med stolpen. Det såg obehagligt ut. Efter en stunds omplåstring kom han dock på benen igen. Men både Nicklas och likaledes skadade Alexander Tkacz, byttes ut. In kom Robin Hofsö och Jonathan Asp.

BoIS ägde de första 45 minuterna och borde ha gått till halvtidsvila med en ledning, men Torn försvarade sig bra.

I den andra halvleken var det just de båda inhopparna Asp och Hofsö som låg bakom BoIS två främsta farligheter. I den 51:a minuten slog Asp en genomskärare till en djupledslöpande Hofsö. Robin fick till en lobb som beklagligt nog damp ner i ribban. På övertid lyfte Asp in ett perfekt vänsterinlägg som Hofsö mötte med huvudet, men även denna gång träffade bollen i överliggaren. Otur för Hoffa som verkligen behöver få nätkänning.

Torn höll uppe spelet betydligt bättre i den andra halvleken och hade gott om hörnor och halvchanser, men riktigt nära ett mål var de aldrig. Philip Andersson och hans försvarskollegor agerade med pondus matchen igenom.

Nio omgångar in i serien är det nu dags för sommaruppehåll. BoIS är med i tätstriden, trots en del svajiga insatser. Ska det lossna på allvar fram i höst är det förstås viktigt att fortsätta med den stabila defensiven (som i de tre senaste matcherna). Men det gäller också att fler anfallsspelare än Linus R Olsson och Nicklas Nielsen börjar leverera. Idag hade Linus en mellandag och Nicklas blev skadad och då blev det inga mål.

Matchfakta:  Torns IF - BoIS 0-0. Publik: -.

BoIS lag: Philip Mårtensson -  Patrick Nwadike, Philip Andersson, Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz, (Jonathan Asp, 45) - Måns Ekvall, Filip Olsson, Passi Prudence  - Dennis Olofsson (Hampus Ferhm, 66), Nicklas Nielsen (Robin Hofsö, 45), Linus R Olsson.