söndag 1 september 2019

Kevin Jensen matchvinnare mot Åtvidaberg

Patrick Nwadike och Jacob Ondrejka har med rätta fått mycket beröm under säsongen, men i matchen mot Åtvidaberg var det Kevin Jensen, en annan av BoIS påläggskalvar, som trädde fram och blev matchvinnare.

Det hände redan efter tretton minuter. Patrick Nwadike slog en smörpassning rakt genom Åtvidabergsförsvaret och fri med den duktige målvakten Emir Plakalo slog Kevin in 1-0 till BoIS. Jensen kunde ha gjort ett mål till. Tidigt i den andra halvleken sköt han ett skott som förargligt nog träffade stolpens insida. Lite senare hade även Filip Olsson ett skott som kunde ha resulterat. Hans kalasträff tog dock i ribbkrysset.

Sett till tillställningen som helhet var BoIS seger rättvis och naturligtvis borde man ha punkterat matchen på ett tidigt stadium, men i den andra halvleken skapade Åtvidaberg ett par kontringslägen som kunde ha givit utdelning.

I matchens slutskede blev det upprörda känslor. Östgötarna ansåg sig ha blivit bestulna på en straff, och kanske var det så. Men beteendet efter slutsignalen då halva deras lag, plus tränare och avbytare, rusade bort för att gnälla på linjemannen var under all kritik.

I BoIS utsågs Patrick Nwadike än en gång till lagets bäste spelare och om det är det inget att säga. Patrick gjorde allting rätt. Viktor Wihlstrand kommer allt längre bort från mittbacksplatsen, vilken verkade vara som vigd åt honom i början av säsongen. Dessutom går Filip Olsson från klarhet till klarhet. Jag tror att tränare Billy Magnusson har funnit den rätta balansen på mittfältet med konstellationen Stagova, Olsson och Ekvall.

Matchfakta: BoIS - Åtvidaberg  1-0 (1-0). Målskytt: 1-0, Kevin Jensen (13). Publik: 1 634.

BoIS lag: Amr Kaddoura -  Dennis Olofsson (Viktor Wihlstrand, 90), Patrick Nwadike, Philip Andersson, Jonathan Asp  - Måns Ekvall, Granit Stagova (Sumar Almadjed, 46), Filip Olsson - Kevin Jensen (Jacob Ondrejka, 77), Robin Hofsö, Linus R Olsson.