söndag 15 september 2019

Vinst trots en man mindre

BoIS fina höstform håller i sig. Gästerna Oddevold fick åka hem till Uddevalla med noll poäng i bagaget trots att de spelade med en man mer i hela 75 minuter. Randigt vann med 1-0 efter ett mål av Linus R Olsson.

Redan efter en kvart hände det som inte fick hända. Hemmalagets mittback Patrick Nwadike drog på sig en frilägesutvisning. Det kändes tungt förstås. Oddevold på IP såg ju på förhand ut som en match som BoIS borde kunna vinna för att på rätt sätt förvalta jakten på en kvalplats. Nu såg det mesta dock mörkt ut.

Men bara tio minuter efter utvisningen tog BoIS ledningen. Ett vackert iscensatt anfall där bollen gick som på ett snöre via Stagova, Jensen och Hofsö ledde fram till att en frispelad Linus R Olsson gjorde 1-0.

Robin Hofsö gjorde en enorm kämpainsats. Foto: Ulf Bjarke
Återstoden av halvleken var jämn och det märktes inte att Oddevold hade ett numerärt övertag. Inte heller i den andra halvleken blev det någon gång riktigt farligt. BoIS låg rätt i försvarsspelet och kunde tämligen enkelt hålla undan, trots att Oddevold successivt tog över mer och mer av spelet.

I randigt fick Viktor Wihlstrand vikariera som mittback för avstängde Philip Andersson. Det skötte han utmärkt. Bredvid sig fick han stöd av Måns Ekvall som fick lämna sin mittfältsposition när Patrick Nwadike blev utvisad. Även Måns gjorde det bra liksom Dennis Olofsson. Men mest beröm i ett storkämpande BoIS måste ändå gå till Robin Hofsö. Han är en jobbig typ att ha emot sig den där Robin, för han ger sig aldrig.

I och med segern tog sig BoIS upp på andraplats i serien. Det innebär i nuläget att det blir kval till Superettan. Det börjar bli nervöst.

Matchfakta: BoIS - Oddevold 1-0 (1-0). Målskytt: 1-0, Linus R Olsson (25). Utvisad: Patrick Nwadike (15). Publik: 1 492.

BoIS lag: Amr Kaddoura -  Dennis Olofsson, Patrick Nwadike, Viktor Wihlstrand, Jonathan Asp  - Måns Ekvall, Granit Stagova, Sumar Almadjed (Igor Arsenijevic, 87) - Kevin Jensen (Alexander Tkacz, 67), Robin Hofsö, Linus R Olsson (Jacob Ondrejka, 67).