lördag 7 september 2019

Lunds BK - en munsbit!



Precis som i våras var kusinerna från Lund flera nummer för små i mötet mot ett mycket formstarkt BoIS. Segersiffrorna, 0-2, borde ha varit större. Men randigt slog av på takten i den andra halvleken.

Det var randig dominans på och utanför planen på Klostergården.
Det är nästan alltid trevligt att se på fotboll i Lund, särskilt som BoIS så sällan åker på däng. Matchen på Klostergården på lördagen var inget undantag. Redan från avspark var det bara ett lag på planen och Krubban fick knappt låna bollen.

Efter en ribbträff i matchinledningen av Linus R Olsson fortsatte randigt att trycka på. Det gav utdelning i den trettonde minuten då Filip Olsson slog ett långt inlägg från höger över hela hemmaförsvaret till Jonathan Asp på vänsterkanten. Han drog till på volley och så var det 0-1. Det var ett tjusigt mål.

Men frågan är om inte 0-2 var ännu snyggare. I den 37:e minuten slog Granit Stagova en fenomenal crossboll till Dennis Olofsson som kom ångande på sin högerkant. Dennis passade snett bakåt till Kevin Jensen som med ett vänsterskott sköt 0-2. 

Efter halvtidsvilan slog svartvitt av på takten och överlät en stor del av bollinnehavet till di gule. Men några heta chanser lyckades Lund inte skapa, utan BoIS kunde enkelt bärga tre poäng.

Samtliga spelare i randigt gjorde helgjutna insatser, men om några ska berömmas lite extra får det bli Jonathan Asp och Filip Olsson. Den sistnämnde har blivit en allt viktigare kugge i BoIS' lagmaskineri; speciellt vad gäller förmågan att fylla på framåt i anfallsspelets andra våg. Synd bara att han inte lyckades sätta dit ett mål. Det var han värd.

Matchfakta: Lunds BK - BoIS 0-2 (0-2). Målskyttar: 0-1, Jonathan Asp (13). 0-2, Kevin Jensen (37). Publik: 883.

BoIS lag: Amr Kaddoura -  Dennis Olofsson, Patrick Nwadike, Philip Andersson, Jonathan Asp  - Måns Ekvall, Granit Stagova (Max Mårtensson, 90), Filip Olsson (Igor Arsenijevic, 86) - Kevin Jensen, Robin Hofsö, Linus R Olsson (Sumar Almadjed, 77).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar