torsdag 30 maj 2019

En totalt onödig förlust

Assyriska Turabdin IK från Jönköping gästade Landskrona IP för första gången. Det slutade med en överraskande 0-2-seger för smålänningarna. Därmed är BoIS 15 matcher långa förlustfria svit raderad.

Redan efter tio minuter blev Luka Petrovic enkelt bortgjord av Assyriska Turabdins anfallare Malcolm Isaiah Shaw. Det innebar 0-1. Randigt replikerade snabbt när Jacob Ondrejka blev nedgjord i straffområdet och domaren blåste straff. Dessvärre sköt Dennis Olofsson inte denna bättre än att bortalagets målvakt kunde rädda och på returen träffade Kevin Jensen ribban.

Flera chanser följde och BoIS spelade bra. Det kändes som en tidsfråga innan ett mål skulle falla.

Strax efter halvtidsvilan kom den stora möjligheten. Kofi Yeboah blev frispelad av Robin Hofsö. Men framför en överspelad målvakt och ett tomt mål lyckades han med konststycket att få bollen utanför ramen. En samfälld suck från de 2 604 på läktarna genljöd på Landskrona IP. Det började kännas som en sådan där dag då ingenting går ens väg.

Dennis Olofsson missade en straff i matchen mot
Assyriska Turabdin. Foto: Ulf Bjarke.
Redan tio minuter senare blev känslan besannad. Amr Kaddoura missbedömde ett inlägg och råkade riva ner en spelare i bortalaget. Det ledde till straff och 0-2.

Efter denna start av den andra halvleken kom BoIS inte riktigt upp i samma standard som tidigare. Billy Magnusson gjorde flera byten för att få sprutt på offensiven. Bland annat bytte han in Max Mårtensson och Jesper Lernesjö. Men det gjorde inte saken bättre. Tvärtom. Allteftersom matchen gick tappade BoIS mer och mer av spelet och efter ett sista byte. (Hampus Ferhm in istället för Jacob Ondrejka) var man ett slaget lag.

Jag vill inte vara överdrivet kritisk, men nog var det här en totalt onödig förlust. Assyriska Turabdin vann inte för att de var ett bättre lag. De vann för att BoIS var helt impotenta framför mål och för att randigt gjorde enkla individuella misstag. Sedan undrar jag - för andra matchen i rad -  varför Jakob Andersson tycks ha hamnat i frysboxen. Hans fysiska spelstil hade enligt mitt förmenande varit rätt att nyttja när BoIS behövde komma in i matchen igen efter 0-2-målet.

Nu gäller det att spotta i nävarna och ta nya tag mot Kristianstad. Låt oss hoppas att förlusten mot Assyriska Turabdin bara var en engångsföreteelse.

Matchfakta: BoIS - Assyriska Turabdin IK 0-2 (0-1). Målskytt: 0-1, Malcolm Isaiah Shaw (11). 0-2, Malcolm Isaiah Shaw (55). Publik: 2 604.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Dennis Olofsson, Viktor Wihlstrand, Luka Petrovic, Kofi Yeboah (Jesper Lernesjö, 59)  - Måns Ekvall, Igor Arsenijevic, Filip Olsson -  Kevin Jensen (Max Mårtensson, 58), Robin Hofsö, Jacob Ondrejka (Hampus Ferhm, 73).