söndag 26 maj 2019

Delad pott i Stångby

Derbyt i Stångby mot Torn slutade 1-1 sedan hemmalaget kvitterat BoIS ledning knappt tio minuter innan ordinarie matchtids slut . Det innebär att randigt parkerar på en tredjeplats i tabellen tätt inpå toppduon Utsikten och Skövde. Nio omgångar in i serien har BoIS fortfarande inte förlorat.

Med tanke på att Philip Andersson, Sumar Almadjed och Jonathan Asp stod på skadelistan och att Måns Ekvall fick utgå i halvlek - efter en huvudskada - borde man väl egentligen vara nöjd med en poäng mot erkänt svårspelade Torns IF. Men så som matchen gestaltade sig kunde det lika gärna ha blivit seger. BoIS hade full kontroll i 70 minuter, men orkade inte hålla emot när Torn tryckte på i slutskedet.

Dennis Olofssons inlägg ledde till BoIS mål.
Ledningsmålet kom tidigt i andra halvlek efter ett inlägg från höger från Dennis Olofsson. Både Robin Hofsö och Torns målvakt Felix Jakobsson missade bollen, vilken istället träffade en Tornförsvarare i ryggen och gick i mål. Utjämningen av hemmalaget följde efter ett anfall då randigts försvar blivit alltför mycket bolltittare. Truls Verngren kunde omarkerad placera in en högervolley bakom Amr Kaddoura.

Summa summarum en godkänd insats av hela BoIS med extra beröm till Kevin Jensen. Han  gjorde sin kanske allra bästa A-lagsmatch. Men varför får Jakob Andersson så lite speltid?

Matchfakta: Torns IF - BoIS 1-1 (0-0). Målskyttar: 0-1, Självmål (50). 1-1, Truls Verngren (82). Publik: 1 065.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Dennis Olofsson, Viktor Wihlstrand, Luka Petrovic, Jesper Lernesjö  - Måns Ekvall (Emil Jönsson, 46), Igor Arsenijevic, Filip Olsson -  Kevin Jensen (Jakob Andersson, 90), Robin Hofsö, Linus R Olsson (Jacob Ondrejka, 76).