söndag 2 juni 2019

En totalt onödig förlust - del två

Fyra dagar efter debaclet mot Assyriska Turabdin var det dags för en ny hemmamatch för randigt. Bottenlaget Kristianstad FC kom på besök. Men istället för att BoIS skulle få revansch blev det ännu en uppvisning i krampaktigt anfallsspel. Matchen slutade med seger för gästerna efter en tveksamt utdömd straff.

Tidigt i matchen sköt Luka Petrovic över i ett fint läge. Det satte tonen för ännu en match där BoIS hade allt spel, skapade mängder med chanser, men ändå - på något outgrundligt vis - såg till att förlora. Jacob Ondrejka var ett ständigt hot på sin vänsterkant. Han skapade mycket, men missade precis lika mycket. Den första halvlekens allra bästa målchans fick han när han i vänsterposition frispelats av Robin Hofsö. Skottet tog dock i stolpens utsida.

Efter paus var det en konstant belägring av Kristianstads straffområde. Filip Olsson sköt, Robin Hofsö nickade och inhopparen Kevin Jensen försökte dribbla sig igenom den brandgula väggen. Men det var stört omöjligt att få in bollen. Tjugo minuter före ordinarie matchtids slut kom Kristianstad upp i ett av få anfall. Det avväpnades emellertid av mittbacken Viktor Wihlstrand som inne i straffområdet gjorde en perfekt brytning. Domaren Daniel Böcker såg dock det ingen annan såg och blåste straff för bortalaget. Denna sköt Armin Aganovic säkert förbi Amr Kaddoura och så var det 0-1.

I matchens slutskede skickade BoIS upp Viktor Wihlstrand i anfallet för att få extra tyngd och spets i straffområdet och tunge centern Max Mårtensson byttes in, fast det var till föga nytta. Gästerna höll undan och vann en kämpaseger mot ett offensivt impotent hemmalag.

Efter elva omgångar har BoIS gjort tretton mål. Blott fem av dessa mål har kommit från anfallsspelare. Det säger det mesta.

Matchfakta: BoIS - Kristianstad FC 0-1 (0-0). Målskytt: 0-1, Armin Aganovic (71). Publik: 1 467.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Dennis Olofsson, Viktor Wihlstrand, Luka Petrovic, Jesper Lernesjö (Kofi Yeboah, 65),  - Måns Ekvall, Igor Arsenijevic (Kevin Jensen, 61), Filip Olsson -  Jakob Andersson (Max Mårtensson, 78), Robin Hofsö, Jacob Ondrejka.