lördag 7 oktober 2017

Västgötaklimax

Det blev en typisk västgötaklimax när BoIS åkte på stryk i Skövde under lördagen, men efter sex raka segrar och tolv seriematcher i rad utan förlust låg det väl lite på lut, i synnerhet som truppen som var på plats var den tunnaste vi mönstrat hittills i år.

Särskilt saknad bland frånvarande spelare var avstängde Viktor Svensson, som under säsongen varit den kanske viktigaste pusselbiten i Agim Sopis lagbygge. Han och mittbackkollegan Philip Andersson har utan tvekan utgjort Söderettans mest svårforcerade mittförsvar och starkt bidragit till att BoIS-målvakten Ivo Vazgec så sällan behövt plocka bollen ur nätmaskorna.

Jag roade mig med att granska hur det gått för BoIS i de matcher då de båda resarna inte varit på plan samtidigt och det var som jag misstänkte. Mot Kristianstad i våras saknades Viktor Svensson. Då fick BoIS 1-1 med ett nödrop. I matchen mot Mjällby hemma gick Philip Andersson av i den 59:e minuten. Randigt gjorde 1-0, men Mjällby kvitterade fem minuter före full tid. Mot Utsikten i Göteborg stod det 0-0 strax innan halvtid då Philip Andersson skadade sig och gick ut. Efter paus avgjorde hemmalaget. Och så var det alltså matchen mot Skövde under lördagen med Viktor Svensson avstängd.

Di randige har inte förlorat en enda seriematch med Philip Andersson och Viktor Svensson på plan samtidigt sedan Qviding borta i oktober i fjol. Det tål att tänkas på.