söndag 15 oktober 2017

Den som väntar på något gott

Det är 20 år sedan BoIS vann en serie. Det är 16 sedan senaste uppflyttningen och lika lång tid har gått sedan randigt på allvar var involverade i en toppstrid. Det har dessutom varit tre svåra år på svensk fotbolls bakgård i division 1. Men trots rycket i Hällevik den 17 september, då BoIS vann över Mjällby, är Superettan ännu inte riktigt klar.

Nära 4 000 på IP hade givetvis hoppats att få se ett avgörande på hemmaplan i matchen mot Utsikten och randigt gjorde vad som behövdes när de besegrade göteborgslaget med 2-0. Men väntan är ännu inte över eftersom Mjällby grep halmstrået i Kristianstad och - även om det låter helt osannolikt -  fortfarande kan nå ifatt BoIS niopoängsförsprång med tre omgångar kvar.

Härnäst väntar Oskarshamn borta. Är det där som vi får jubla? Eller blir det i Uddevalla, eller - ve och fasa - måste vi vänta tills sista omgången när vi möter Karlskrona på hemmaplan?  Kan det verkligen gå så illa att BoIS måste kvala? Nej, knappast. Det här går vägen.

Själv håller jag en slant på att det blir skumpa i Småland nästa helg. Oskarshamn har inget att spela för och läcker betänkligt bakåt. Annars skulle det kunna passa bra om grabbarna i laget gav tränare Sopi en födelsedagspresent i Uddevalla veckan därpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar