söndag 1 oktober 2017

På väg mot klubbrekord?


Måns Ekvall och Edafe Egbedi firar segern i Göteborg.
Det hade varit lätt att förlora fokus. Polishelikoptrar i luften, nazister och motdemonstranter på gatorna, kravallutrustad ordningsmakt runt om i staden och en ganska dålig inramning undantaget de knappt hundra BoISarna som tagit sig till Valhalla IP . En oro låg i luften som sällan eller aldrig när randigt spelar match och det var nog många fotbollsåskådare som valde att stanna hemma. 

Men Agim Sopis mannar visade ingen pardon mot det göteborgska motståndet. Bottenlaget Qviding besegrades med 0-2 efter en match som BoIS ägde från första matchminuten. Med större skärpa i avsluten skulle segern ha kunnat bli betydligt större. Men nu blev det onödigt nervöst, som vanligt, innan Dino Mesic punkterade matchen på övertid. Han stod även för matchens första mål när han nickade in ett inlägg från Dennis Olofsson i första halvlek och tackade på så vis för förtroendet för att han för första gången fått spela från start sedan han kom till BoIS i somras. Eftersom toppkollegan Utsikten oväntat åkte på däng mot Oddevold är avståndet till närmaste lag hela elva poäng med fem omgångar kvar att spela och det känns onekligen som om Superettan är väldigt nära. Men ännu tänker jag inte ropa hej.

Spännande att följa inför avslutningen är om BoIS kommer att slå klubbrekordet för minst antal insläppta mål under en säsong. Ivo Vazgec och Amr Kaddoura (ett insläppt mål) har ännu så länge släppt tolv bollar förbi sig. (Med det är BoIS svårast att göra mål på av Sveriges alla elitlag). Säsongerna 1943/1944 och 1952/1953 släppte randigt in 17 mål. Jag undrar om det är rekord som är på väg att raderas?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar