söndag 22 oktober 2017

Om Måns Ekvalls betydelse

I ett tidigare blogginlägg lyfte jag fram BoIS mittback Viktor Svensson och betonade att han och kollegan Philip Andersson varit en starkt bidragande faktor till att randigts försvarsmur varit i stort sett ogenomtränglig hela säsongen. Men efter nederlaget i Oskarshamn, då mittbackarnas förlustfria svit sprack, är jag beredd att lyfta fram ännu en spelare, vars betydelse för BoIS inte ska underskattas. Det rör sig förstås om Måns Ekvall, som var avstängd igår. 

Ekvall brukar inte göra några spektakulära prestationer när han är med. Men han spelar lugnt och tryggt i sin roll som brygga mellan innerförsvaret och det offensiva mittfältet och ligger oftast exakt rätt i positionsspelet. Tre gånger i år har BoIS ställt upp med en elva utan Ekvall i laget. Mot Utsikten borta, Elfsborg i cupen hemma och Oskarshamn. Mönstret är tydligt. BoIS har förlorat samtliga dessa matcher och blivit svagare bakåt. I Oskarshamn igår uppstod ett hål på mittfältet i andra halvlek när randigt ångade på för ett segermål. Jag frågar mig, hade vi spelat på samma vis med Ekvall i laget? Nej, det är väl knappast troligt.

En annan tanke som infunnit sig efter två svaga bortainsatser i rad är om det så smått börjat gå nerver i det hela. Har de många unga spelarna den rätta kylan nu när BoIS ska knyta ihop säcken? Förhoppningsvis kan vi slippa de här funderingarna om Ängelholm ger oss en hjälpande hand i eftermiddag när de gästar Listerlandet för en match mot Mjällby.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar