söndag 3 juni 2018

Missarnas match!

Edafe Egbedi hade oflyt mot GAIS.
BoIS pigge ytter Edafe Egbedi lär inte sova gott efter söndagsmatchen mot GAIS. Nigerianen var stundtals lysande i spelet ute på plan. Med sin rörlighet och fina teknik rörde han om rejält i den göteborgska backlinjen. Men framför mål gick det totalt i baklås. BoIS brände mängder av chanser, men allra mest brände Egbedi.

Möjligheten i andra halvleks inledning - då han frispelad av Monday Samuel tog sig in från sin högerposition och lyckades finta bort både GAIS vänsterback och målvakt, men ändå placerade bollen över ett tomt mål - kan mycket väl vara något av årets miss på IP. Det är nog ingen överdrift att påstå att Egbedis vänsterfot inte riktigt står i samklang med hans övriga fotbollsförmågor.

I övrigt kan man konstatera att det onekligen kändes surt att endast få 1-1 i en match där randigt spelmässigt var helt överlägsna. Vissa perioder - särskilt i första halvlek - tyckte jag att BoIS spelade säsongens kanske bästa fotboll. Laget kom i anfallsvåg efter anfallsvåg, spelade kreativt och fyndigt och även en tidigare starkt ifrågasatt spelare som Bahrudin Atajic visade nu att han har kvalitéer.

En seger hade gett ett betryggande avstånd till lagen längre ner i tabellen. Men för tillfället är det bara tre poäng till kvalstrecket och nästa omgång väntar Eskilstuna på bortaplan; ett Eskilstuna som i nuläget släppt in minst mål i hela serien.

Jag hoppas att BoIS förvaltar sina målchanser bättre i ”smedstan”. Det lär behövas. Annars riskerar vi ånyo att dras in i bottenskiktet av den jämna tabellen.

BoIS lag mot GAIS: Kaddoura - Olofsson, Svensson, Andersson, Tkacz - Samuel, Arsenijevic - Egbedi, Nalic, Atajic - Karim. Inhoppare: Ekvall och Pivkovski.