lördag 16 juni 2018

Håglös insats i VM:s skugga


Att spela svensk elitfotboll mitt under pågående VM-turnering är i grund och botten en dålig idé. Idag hade fyra klubbar i Superettan hemmamatch samtidigt som Argentina - Island och Danmark - Peru TV-sändes från Ryssland. Samtliga lag fick se publiksiffrorna sjunka.

Till Finnvedsvallen kom det bara 563 personer. Det var första gången i år som Värnamo på sin hemmaplan drog så lite folk. Örgryte brukar normalt sett spela inför en publik på drygt 2000, men i matchen mot Norrby kom det endast 1456 - årets sämsta siffra. Och Gefle som vanligtvis har publiksiffror på över 1000 personer hade i hemmamatchen mot Öster bara 869. Även hos oss i Landskrona var tillströmningen skral. Endast 1806 åskådare hade sökt sig till IP. Det var förstås det sämsta vi sett i publikväg den här säsongen. 

Ett par tusen fotbollsintresserade valde således TV-soffan istället för livefotboll den här lördagen. Jag befarar att det kommer att fortsätta på samma sätt hela VM-turneringen. 

I sammanhanget kan jag inte låta bli att fråga mig varför Superettan, liksom andra elitfotbollsserier, inte har gjort uppehåll för VM? Inser inte Svenska Fotbollsförbundet att man devalverar en av sina egna produkter? Tipskupongerna skulle man kunna fylla med annat.

Hur som helst; den dåliga inramningen lade sig som en våt filt över Landskrona IP och spelmässigt gjorde BoIS sin hittills sämsta hemmamatch. Det var ett håglöst lag vi fick se; ett lag förutan kämpaglöd och sisu. Men att bara lasta spelarna känns inte riktigt juste. Vi i publiken verkade tro att BoIS spelade en träningsmatch och stämde inte ens upp i ett ”Heja BoIS” en enda gång. Det var för dåligt.

Det vill nog till att vi vaknar omgående och stöttar bättre. Annars är risken stor att det bär av ner i division 1 igen. 

Matchfakta: BoIS - Brage 1-2 (1-1). Målskyttar: 0-1, Robbin Sellin (38). 1-1, Monday Samuel (41). 1-2, Anton Lundin (58). Publik: 1 806. 

BoIS lag: Amr Kaddoura - Dennis Olofsson, Philip Ljung, Philip Andersson, Alexander Tkacz - Igor Arsenijevic, Monday Samuel - Edafe Egbedi, Adi Nalic, Bahrudin Atajic - Sadat Karim. Inhoppare: Jetmir Haliti, Sean Okoli och Måns Ekvall.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar