måndag 2 juli 2018

Seger för Öster på IP


BoIS föll även i den sista matchen innan sommaruppehållet. Småländska Öster blev för svåra och knep en uddamålsseger, 2-3, i mötet på Landskrona IP på söndagen. Randigt har nu fyra raka förluster och det torde vara en efterlängtad semester för Agim Sopi och hans mannar som väntar. Tid ges förstås att ordentligt tänka igenom vad det är som har fallerat den senaste månaden.

Halva serien är nu spelad och för BoIS del kan man skönja vissa mönster. I tio av femton matcher har man till exempel varit det spelförande laget och haft mest bollinnehav, men man har bara vunnit en av dessa tio matcher (Värnamo hemma). Det är uppenbart att ett markant spelövertag sällan leder till seger. 

I matchen mot Öster gick mönstret igen ännu en gång. BoIS låg på och skapade massor med chanser, medan smålänningarna kontraslog och gjorde mål på de få möjligheter de fick. Randigt är otroligt beroende av sin ende anfallare, Sadat Karim, men är han ur slag - vilket han varit den senaste månaden - så vinner BoIS inga matcher. Karim är dessutom alldeles för begränsad i sitt spelsätt och behöver understöd i form av kvicka yttrar och mittfältare som fyller på i straffområdet. Dessa spelare har dock inget målsinne alls. Det är talande tycker jag att vare sig Bahrudin Atajic, Granit Stagova, Filip Pivkovski eller Edafe Egebedi har lyckats att göra mål. Jag höll på att nämna Sean Okoli också. Men han spräckte ju sin nolla mot Öster.

Försvarsmässigt är BoIS alldeles för enkla att få hål på. Det beror främst på avsaknaden av naturliga ytterbackar samt en målvakt som tyvärr inte ger den stadga som behövs i det egna straffområdet. Förra året gav jag Agim Sopi en eloge för hans drag att omskola Dennis Olofsson och Alexander Tkacz till backar. Själv trodde jag inte alls på det, eftersom ingen av dem är naturliga försvarare. Men det som fungerade alldeles utmärkt i fjol, i Division 1, har varit precis så riskabelt som jag befarade i år. Framför allt Dennis Olofsson har kolossala problem med motståndarlagens anfall, vilket han inte minst visade mot Öster. Han har svårt att värdera situationerna, vet ofta inte när han ska falla eller stöta och är alldeles för snäll i duellspelet. Flytta upp Dennis på mittfältet igen! Han har fått en otacksam uppgift som inte passar hans spelartyp.

BoIS ekonomiska situation är prekär. Det saknas pengar och elitlicensen är i fara. Men styrelsen borde ändå se över möjligheten att låna in någon eller några förstärkningar i sommar. Helst en spelare i varje lagdel. En returbiljett till Division 1 Södra vore förödande.

Matchfakta: BoIS - Öster 2-3 (1-2). Målskyttar: 1-0, Måns Ekvall (11). 1-1, Simon Helg (24). 1-2, David Johannesson (29). 2-2, Sean Okoli (74). 2-3 Dragan Kapcevic (84).
Publik: 1 728.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Dennis Olofsson, Philip Andersson, Viktor Svensson, Alexander Tkacz - Måns Ekvall, Igor Arsenijevic - Edafe Egbedi, Sean Okoli, Adi Nalic - Sadat Karim. Inhoppare: Philip Ljung och Filip Pivkovski.



1 kommentar:

  1. Utmärkt analys. Jag läser din blogg med stor behållning. Tack!

    SvaraRadera