söndag 1 april 2018

Tung säsongsöppning


Det var nästan lika kallt som i den allsvenska premiären mot AIK 1994, då BoIS var nyuppflyttade och nederlagstippade. Och precis som för 24 år sedan så föll säsongsöppningens stora förhoppningar pladask till marken. Då förlorade randigt med 1-3. Nu med 2-3.

Jag vill inte vara en dystergök, men påfallande ofta har BoIS-historien en tendens att gå igen. De säsonger som vi inleder med förluster brukar spelåret ofta gå i moll. (Vi föll exempelvis mot Örgryte borta i premiären av Allsvenskan år 2005 när vi trillade ner, och åkte även på stryk i inledningsmatchen mot Husqvarna 2014 året då vi åkte ur Superettan). Nåja, jag låter dessa funderingar stanna härvid. Varje säsong är en ny säsong och gamla mönster är till för att brytas.

Vad gäller matchen igår känns det som om Falkenberg vann, eftersom de spelade smartare och mera cyniskt. BoIS hade mest boll, men hallänningarnas spelvändningar var vassa. Och när de behövde lägga in en växel till (i andra halvlek), så gjorde de det.

BoIS anfallsspel gick helt i stå, En något ringrostig Sadat Karim slet som ett djur längst fram, utan att riktigt få något ut av det, medan Adi Nalic gjorde en slät figur. Hände det något, så hände det på Edafe Egbedis kant. Annars blev BoIS anfallsattacker enkelt tillintetgjorda av Falkenbergs försvar. Att deras målvakt Hampus Nilsson inte behövde göra en enda räddning på hela matchen säger det mesta.

Nästa omgång väntar Jönköping borta. Det blir också en svår match. Men om BoIS bara kunde smälla på lite mer och spela mera fysiskt så tror jag inte att det är helt omöjligt att ta med sig poäng hem till Skåne.

BoIS lag: Viktor Noring - Dennis Olofsson, Viktor Svensson, Philip Andersson, Alexander Tkacz - Måns Ekvall, Igor Arsenijevic - Edafe Egbedi, Adi Nalic, Monday Samuel - Sadat Karim. Inhoppare: Filip Pivkovski, Bahrudin Atajic och Granit Stagova.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar