söndag 29 april 2018

Funderingar efter segern mot Värnamo


Efter fem omgångar spelade i Superettan tycker jag att man kan börja se att BoIS står sig väl i konkurrensen och att laget klarar av att hålla spelet uppe mot samtliga lag. Om inte skador ställer till det bör en mittenplacering absolut inte vara en omöjlighet. Kanske kan vi till och med ställa siktet högre än så.

I gårdagens match mot småländska Värnamo var det påtagligt redan i första halvlek att randigt var det klart bästa laget och inte ens efter paus, då BoIS efter 2-0 sjönk tillbaka och började försvara ledningen, kom Värnamo fram till några ordentliga avslut. Förre BoIS-centern Pär Cederqvist såg ut som en skugga av vad han en gång var.

I randigt imponerades jag ånyo av Monday Samuel som visat sig vara det mest lyckade av våra nyförvärv. Nigerianen spelar klokt, med ett eller två tillslag, har en god förmåga att vinna mark på mittfältet och är frän i närkamperna. Enligt mig får Måns Ekvall och Igor Arsenijevic tampas om den andra platsen som balansspelare. Samuel rår de inte på.

För ett annat nyförvärv, Viktor Noring, var matchen en lugn dag på jobbet. Men för en målvakt är det förstås alltid skönt att hålla nollan i 90 minuter och för Viktors del var det första gången han gjorde det sedan han kom till BoIS. Eftersom Filip Pivkovski var avstängd fick även nye Granit Stagova fortsätta från start. Stagova spelade fram till Dennis Olofssons 1-0-mål och visade än en gång att han är en passningsspelare av rang. Men hur har han det med tempot?

Om Monday Samuel känns som det mest lyckade nyförvärvet så kan man knappast säga detsamma om inhopparen Bahrudin Atajic. Utifrån meritlistan med spel i Celtic, Zalgiris Vilnius med flera klubbar hade jag förväntat mig mycket mer. Dock ska man som bekant inte ta ut något i förskott eller ropa hej förrän man kommit över bäcken. Säsongen är lång och Atajic har förhoppningsvis ännu en växel att lägga in. Men just nu känns han mest vilsen.

Kommande söndag väntar Joakim Perssons Varberg på bortaplan. Det är ett lag som har haft väldiga bekymmer så här i upptakten av serien. Jag tror att vi har en god chans att vinna om vi undviker att göra om misstagen från Degerforsmatchen förra helgen. Det gäller alltså att fortsätta spela även om vi tar ledningen. Att flytta hem laget för tidigt och överlåta bollinnehavet till motståndarna brukar straffa sig.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar