torsdag 29 mars 2018

Tankar inför premiären


I tisdags blev det alltså klart med två nya spelare, Jetmir Haliti och Sean Ugo Okoli, varav den senare är den anfallare jag efterlyste i det senaste blogginlägget. Båda nyförvärven tas in som lån och kommer inte att belasta BoIS ansträngda ekonomi. Utmärkt jobbat, Sopi, Swärdh m.fl! Nu känns det som om vi står väl rustade inför seriepremiären. 

Premiär, ja. I skrivande stund ser det inte ut som om den här fördröjda vintern vill ge med sig och jag kan inte låta bli att tvivla på om det verkligen går att genomföra en fotbollsmatch på söndag. Folk som är mer insatta än jag menar dock att gräsmattan på IP är i speldugligt skick, så jag litar på dem. 

Passade i sammanhanget på att kolla upp hur det har gått i tidigare möten med våra premiärmotståndare från Halland. Falkenberg och BoIS har mötts 32 gånger genom åren. Fösta gången klubbarna stötte på varandra var i Division 3 Södra säsongen 1952/1953. Då slutade mötena 0-0 i Landskrona och 1-2 i Falkenberg. Det gula laget från västkusten höll därefter till i svensk fotbolls lägre serier i trettio år innan BoIS kom att möta dem igen i Division 3 år 1985. På 2000-talet i Superettan återkom matcher mellan lagen varje år från 2007 till 2013, det året då Falkenberg för första gången tog steget upp i Allsvenskan. Totalt sett har det varit jämnt mellan klubbarna. BoIS har 14 segrar, Falkenberg 12, medan 6 möten har slutat oavgjort. Att tippa en seriepremiär brukar vara vanskligt, och Falkenberg såg starka ut i träningsmatchen tidigare i våras. Men jag tror ändå att randigt får den rivstart som ger lagets många belackare något att tänka på. 1-0, tippar jag.

Apropå belackare. I en artikel i skärtorsdagens Kvällsposten kommenterar de förra styrelseledamöterna Robert Carlén, Christian Condrup och Peter Condrup BoIS ekonomiska situation och menar att klubben riskerar att försättas i konkurs. Några självkritiska funderingar på varför BoIS medlemmar röstade bort Condrups villkorade miljoner verkar dock inte finnas. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar