lördag 3 mars 2018

Hela styrelsen avgår


Sent på fredagen kom beskedet. Hela Landskrona BoIS styrelse avgår (utom Urban Jansson). Om inget oförutsett inträffar lär det betyda att just Jansson kommer att väljas till ny ordförande på det uppskjutna årsmötet på måndag och att de flesta ledamöter som medlemmarna tagit fram nu kommer att ingå i en ny styrelse. 

Det var klokt av herrar Condrup och Carlén m. fl. att ta beslutet att stiga åt sidan. Kritiken har varit massiv, irritationen stor och misstagen alldeles för många för att det skulle vara en poäng att sitta kvar. Och en fortsatt intern maktkamp hade bara skadat BoIS ännu mer.

Nu gäller det att kavla upp ärmarna och ta nya tag. Till den gamla styrelsen får vi tacka för det som varit. Strax är det upp till bevis för de som ska ta över. Engagemanget för Landskrona BoIS är enormt, men med det kommer det också krav och förväntningar som i få andra fotbollsföreningar. Det lär inte bli någon längre smekmånad för Urban Jansson och de andra när de väl har valts. Att ro ekonomin i hamn - troligen helt utan Condrups kosing - kommer att bli en första stötesten.

På fredagen blev det även klart att en ny målvakt, Viktor Noring - senast i skotska Hearts, ansluter. Dessutom träningsspelade BoIS mot en ungdomskombination från FC Köpenhamn och vann komfortabelt med 4-0. Men dessa tilldragelser skedde nästan helt i skymundan. På sistone har turbulensen runt styrelsen överskuggat det mesta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar