lördag 24 februari 2018

Seger på Amager


På med vinterställen, fram med kängorna, den tjocka fleecetröjan, långkalsongerna, vantarna, mössan och allt det andra.  Trots att det snart är mars så vill den kalla årstiden inte ge med sig. Men är man ledig och det är lördag och BoIS spelar match på andra sidan sundet, ja, då måste man bara bege sig dit. Jag tror förresten aldrig att jag har sett randigt möta Fremad Amager, trots att lagen stött på varandra förut.

Inte särskilt mycket folk har samlats vid konstgräsplanen vid Sundby Idraetspark, men ett för dagen rödklätt BoIS är på plats. Jag noterar att Alexander Tkacz och Edafe Egbedi för första gången i år är med i startuppställningen och det känns bra. Dagens elva skulle mycket väl kunna vara den vi ställer upp med i seriepremiären. (Kaddoura - Olofsson, Andersson, Svensson, Tkacz - Arsenijevic, Stagova - Egbedi, Nalic, Pivkovski - Karim.)

Fremad Amager hölls i strama tyglar av BoIS backlinje.
Första halvlek är jämn, med ett visst spelövertag för Fremad Amager, men BoIS försvarar sig bra och Philip Andersson och Viktor Svensson agerar stabilt som vanligt framför Amr Kaddoura. Tio minuter innan paus rivs Adi Nalic ner i Fremads straffområde och en något oväntad straffskytt stegar fram, Dennis Olofsson. Dennis är dock säkerheten själv och gör 1-0 till BoIS. 
Randigt får ytterligare ett par fina lägen strax därpå. Alexander Tkacz exempelvis ges ett kanonläge då han frispelas i vänsterposition. Men han väljer att passa istället för att skjuta själv.

I andra halvlek tappar nyblivne balansspelaren Granit Stagova bollen i en dribbling precis utanför det egna straffområdet. Fremad vänder på spelet och hastigt och lustigt är det utjämnat. BoIS svarar dock nästan omgående när inbytte Bahrudin Atajic avlossar ett skott från vänster på villket Adi Nalic petar in returen. Slutresultat: 2-1 till BoIS. Härligt! Särskilt som det varit motigt ett tag nu. (Både på och utanför planen.)

Önskemål inför nästa match är att få se de inhoppande ungdomarna Jakob Andersson och Kevin Jensen lite mer. Båda två har gjort så pass bra ifrån sig tidigare att de förtjänar att testas på allvar.

Summa summarum; en trevlig liten helgavstickare till ett soligt Danmark kryddat med en randig seger. Då gör det inget att det är kallt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar