söndag 4 februari 2018

Årspremiär!


En släng av vinter igen, men vad gjorde det när det vankades årspremiär på IP:s konstgräs. BoIS kom till spel med tre nyförvärv och dessa var man förstås nyfiken på, men det kändes också intressant att få spana in provspelaren från Greuther Fürth tysknigerianske backen Erhun Obanor och se ifall han höll måttet.

Första halvtimmen var randigt helt överlägset och gjorde lite som de ville med motståndarna Lunds BK. 1-0 kom genom en tåfjutt av Adi Nalic. 2-0 slog Bahrudin Atajic in på straff sedan Nalic blivit fälld och det kunde blivit mer. Speciellt Adi Nalic skojade friskt med Krubbans backlinje. Därefter släppte BoIS på greppet och spelet jämnade ut sig. Lunds BK tilldömdes en straff sedan provspelaren Obanor tagit med händer, men vår egen straffspecialist Amr Kaddoura räddade.

Efter paus ändrade Agim Sopi om i elvan och in, bland många andra, kom unge Jakob Andersson som gjorde ett piggt inhopp. Men spelet på det hela taget var inte så bra som i första halvlek och BoIS tappade mittfältet. Strax innan full tid kom tre snabba mål. Först reducerade Lunds BK; varefter matchens bjässe, Adi Nalic, punkterade tillställningen med två tjusiga mål och alltså fixade sitt första hat trick i den randiga tröjan.

Samtliga nyförvärv, Bahrudin Atajic, Granit Stagova och Monday Samuel, tyckte jag stod för godkända insatser och det kändes som om de alla kommer att vara med och konkurrera om en plats i startelvan vad det lider. Däremot ställer jag mig tveksam till om tysknigerianen Obanor ska erbjudas ett kontrakt. Han var en kraftig bit, javisst, men kom ofta fel i duellerna och använde sig inte av sin storlek en enda gång. Kanhända blir han varm i kläderna så småningom, men jag tvivlar.

BoIS lag: Amr Kaddoura, Dennis Olofsson, Philip Andersson, Viktor Svensson, Erhun Obanor, Monday Samuel, Igor Arsenijevic, Filip Pivkovski, Adi Nalic, Granit Stagova, Bahrudin Atajic, Edwin Condrup, Måns Ekvall, Philip Ljung, Kevin Jensen och Jakob Andersson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar