lördag 24 juli 2021

Femte vinsten i rad när Sundsvall besegrades

Ännu en match, ännu en skalp. Vårt randiga gäng är i en sådan form att de verkar kunna betvinga allt motstånd. Innan seriestarten räknades GIF Sundsvall som en av Superettans tunga elefanter. Men när de kom till Landskrona IP vägde de lätt. BoIS vann rättvist med 2-0 efter mål av Kevin Jensen; ett i vardera halvleken.

Förra omgången small det direkt. (Robin Hofsö gjorde mål efter 25 sekunder.) I matchen mot, de för dagen gulklädda, Giffarna från Sundsvall gick det inte lika fort. Men fort gick det likväl. Eleganten Filip Ottosson, som gjorde en strålande första halvlek, hittade Kevin Jensen med en perfekt djupledsboll. Kevin drog till med vänstern och så var det 1-0. Det hade då gått tio minuter.

Redan minuten senare kunde gästerna ha kvitterat när förre BoISaren Erik Andersson fick på ett skott efter en hörna från höger. Men avslutet träffade ribban. Puh! Där hade vi tur.

Efter det tidiga ledningsmålet fick randigt matchen dit de ville ha den. BoIS sjönk tillbaka lagom lågt på egen planhalva och överlät initiativet till motståndarna, men var hela tiden giftiga i omställningsspelet där Sundsvallsförsvaret hade stora problem med de ettriga kontringsspecialisterna Kevin Jensen, Robin Hofsö och Filip Olsson.

Precis innan halvtidsvilan snodde Filip Ottosson bollen på mittplan innan han smekte fram en genialisk passning, vilken helt friställde Filip Olsson i högerposition. Sundsvallsförsvaret lyckades dock blocka skottet.

Fem minuter in i andra halvlek trädde Robin Hofsö in i handlingen. Anton Eriksson i bortaförsvaret misslyckades med bollmottagningen i höjd med mittlinjen. Hofsö högg på momangen och i en duell med Eriksson snodde han åt sig bollen och avancerade mot Sundsvallsmålet. Från en position ute till höger slog han in bollen till Kevin Jensen som mötte centralt. Kevin placerade bollen nere vid

målvakten Andreas Anderssons vänstra stolpe. Det var 2-0.

Belåtna spelare lämnar planen efter ännu en vinst.
Kvarstoden av halvleken förstärktes matchbilden som hade satt sig innan paus. Sundsvall tilläts ha bollen och BoIS försvarade sin ledning. Riktigt nära för medelpadingarna var det egentligen bara i matchens slutskede när Pontus Engblom frispelades av Erik Andersson. Han lyckades emellertid inte överlista Amr Kaddoura.

I hemmalaget var det strålande insatser från en hel uppsjö av spelare och det är svårt att framhålla någon framför de andra. Värt att notera dock var att Philip Andersson gjorde sin första hela match sedan i september i fjol. (Han var lite ringrostig i vissa situationer, men överlag bra.) Sedan fick Viktor Ekblom göra sitt första serieframträdande när han byttes in i matchens slutskede.

Ännu en match, ännu en skalp som sagt och man börjar så smått fundera på hur långt det här kan bära. Tretton omgångar in i Superettan är det fortfarande randigt i toppen. Är det här ett sådant år när allt bara lyckas? Den som lever får se. Nästa omgång väntar Västerås på bortaplan.

Matchfakta: BoIS - GIF Sundsvall 2-0 (1-0). Målskytt: 1-0, Kevin Jensen (12). 2-0, Kevin Jensen, (50). Publik: 1 750.

BoIS lag: Amr Kaddoura -  Dennis Olofsson (Jonathan Asp, 75), Philip Andersson (K), Viktor Wihlstrand,  Alexander Tkacz - Sumar Almadjed, Filip Ottosson, Filip Olsson (Passi Prudence, 81) - Oscar Petersson (Johan Rapp, 81), Robin Hofsö (Nicklas Nielsen, 90+1), Kevin Jensen (Viktor Ekblom, 90+1).