lördag 17 juli 2021

BoIS segrade i ett festligt Skånederby

I den inledande seriematchen efter sommaruppehållet tog BoIS emot Trelleborgs FF i Superettans första Skånederby för säsongen. Det blev en mycket underhållande tillställning som randigt vann med 4-2.

Hade samtliga åskådare intagit sina platser? Nej, knappast. I matchens första anfall stormade BoIS fram mot Trelleborgsmålet. En centralt placerad Kevin Jensen passade till Jonathan Asp i högerposition. Asp ångade fram längs sin kant och slog ett perfekt inlägg mot den bortre stolpen där Robin Hofsö dök upp och gjorde 1-0. Det tog 25 sekunder!

Trelleborgsförsvaret, som verkade ligga kvar under semesterparasollerna på Dalabadet, fick det svettigt värre de kommande tjugo minuterna. BoIS skapade chans på chans och kunde faktiskt ha gjort både fyra och fem mål den här perioden. Oscar Petersson exempelvis hade ett par utmärkta lägen, som nog borde ha resulterat.

Hur som helst. Efter tio minuter kom 2-0. Från sin anfallsposition till vänster spelade Kevin Jensen in bollen till nyss nämnde Petersson. OP passade vidare till Filip Ottosson som strax utanför straffområdet nöp till med ett distinkt markskott som slank in nere vid målvaktens vänstra stolpe. Och sedan, i matchminut 20, kom 3-0. Filip Ottosson spelade fram till en djupledslöpande Robin Hofsö. TFF-mittbacken (och förre BoISaren) Fredrik Liverstam försökte bryta, men missade, så Hofsö fick med sig bollen och ensam framför Kasper Kristensen i TFF-målet gjorde han inget misstag när han chippade bollen över densamme.

Vid det här laget var hemmapubliken i extas. Det vi fått se var en sällan skådad anfalls- och målexplosion med ett BoIS som spelade som i trans. Kanhända berodde den makalösa inledningen på just det faktum att det äntligen var folk på läktarna igen. 1 400 enligt den officiella siffran. Men det kändes som om vi var fler.

Efter ett tag lugnade BoIS offensiv ner sig och i den 24:e minuten kunde söderslättsgängets Petar Petrovic dundra in 3-1 från en snäv vänsterposition. Det resultatet stod sig till paus.

Äntligen var det folk på Engelska läktaren igen.
Fem minuter in i den andra halvleken fick randigt en frispark i vänsterläge just utanför TFF:s straffområde. Filip Olsson lyfte bollen läckert över bortamuren och utom räckhåll för Kristensen i målet och så var det 4-1. Trelleborg var ett slaget lag. Haris Brkic reducerade visserligen bara kort därpå. Men sedan tog det stopp. Randigt försvarade sin ledning och Trelleborg lyckades inte komma fram till några heta lägen.

I ett BoIS, där många förstås var bra, blir det extra beröm till Robin Hofsö (Har han någonsin gjort en bättre match inför hemmapubliken på IP?) samt mittfältarna Sumar Almadjed och Filip Ottosson som i mångt och mycket låg bakom anfallsfyrverkeriet i den första halvleken.

Med 4-2 i bagaget behåller BoIS sin plats längst uppe i Superettans topp. Det är långt över förväntan, men en karamell värd att suga på fram till nästa drabbning mot GIF Sundsvall nästa helg.

Matchfakta: BoIS - Trelleborgs FF 4-2 (3-1). Målskyttar: 1-0, Robin Hofsö (0,25). 2-0, Filip Ottosson, (11). 3-0, Robin Hofsö (20). 3-1, Petar Petrovic (24). 4-1, Filip Olsson (51). 4-2, Haris Brkic (56). Publik: 1 400.

BoIS lag: Amr Kaddoura -  Jonathan Asp, Johan Rapp (Philip Andersson, 63), Viktor Wihlstrand (K),  Alexander Tkacz - Sumar Almadjed, Filip Ottosson (Dennis Olofsson, 83), Filip Olsson (Måns Ekvall, 76) - Oscar Petersson, Robin Hofsö (Nicklas Nielsen, 82), Kevin Jensen.