söndag 7 mars 2021

BoIS uppe på banan igen efter en avslutande seger i cupen

Efter två raka förluster tog sig BoIS samman och besegrade kollegerna i Superettan, Akropolis från Stockholm, i den avslutande gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. 0-2 slutade drabbningen efter mål av Robin Hofsö och Oscar Petersson.

Till en början såg det bekymmersamt ut. Akropolis tryckte tillbaka BoIS som hade svårt att få igång ett eget spel.  Efter drygt tjugo minuter hade hemmalaget en chans att ta ledningen. Från vänsterposition inne i straffområdet träffade anfallaren Oscar Pettersson (icke att förväxla med BoISaren med bara ett t i efternamnet) Amr Kaddouras högra stolpe. Men därefter klingade anstormningen av och BoIS började få mer och mer att säga till om. En halvtimme in i matchen följde randigts första heta målchans när Robin Hofsö så när nådde fram på ett inspel från höger. Men en hemmaförsvarare hann emellan.

Så här långt in i drabbningen hade BoIS mittfält börjat hitta rätt och matchbilden gynnade Filip Olsson. FIlip, som bäst kommer till sin rätt när han får vända på spelet och löpa rättvänd in på tomma ytor, rev upp stora hål i hemmalagets defensiv. Även Oscar Petersson var på spelhumör ute på sin högerkant. Strax innan halvtidsvilan hade både Nicklas Nielsen och Robin Hofsö fina möjligheter att ge BoIS ledningen, men 0-0 stod sig till paus.

Knappa kvarten in i andra halvlek var Oscar Petersson på väg igenom Akropolis försvar. Han blev emellertid upphakad av hemmalagets Nicklas Lindqvist och domaren plockade fram sitt röda kort. Frilägesutvisning således. Det var en händelse som var matchavgörande. Kort därefter tog BoIS ledningen efter ett mönsteranfall där bollen gick som på ett snöre. En centralt placerad Filip Ottosson passade ut till Dennis Olofsson i högerposition som i sin tur hittade fram till Robin Hofsö framför mål och han kunde enkelt sätta 0-1. Hoffa borde kanske ha satt ett par strutar till; chanser saknades inte. Men han fick nöja sig med ett mål den här dagen.

Akropolis hade egentligen ingenting i chansväg under den andra halvleken. Det var först i slutminuten som man lyckades få till någon slags forcering, men då gjorde Amr Kaddoura en dubbelräddning och den randiga segern var ett faktum.

Oscar Peterson var på spelhumör och gjorde
ett av BoIS två mål. Foto: Nisse Nilsson.

Slutresultatet, 0-2, ordnade Oscar Petersson på egen hand när han i en omställning tog sig igenom ett passivt hemmaförsvar och sköt 0-2. Nyinbytte Viktor Wihlstrand stod för en ovanlig offensiv tjurrusning som gav Oscar det understöd han behövde för att distrahera hemmabackarna.

Oscar Petersson har fått beröm ovan. Förmodligen gjorde han sin bästa match för året. Men många andra höll hög standard denna cupseger. En eloge även till Filip Ottosson och Sumar Almadjed som, tillsammans med Filip Olsson, fullständigt käkade upp Akropolis mittfält.

Matchfakta: Akropolis IF -BoIS 0-2 (0-0). Målskyttar: 0-1, Robin Hofsö (64). 0-2, Oscar Petersson (90+5). Publik: -.

BoIS lag: Amr Kaddoura, Dennis Olofsson, Johan Rapp, Andreas Murbeck, Alexander Tkacz (Jonathan Asp, 78) - Sumar Almadjed, Filip Ottosson (Passi Prudence, 90+1), Filip Olsson, - Nicklas Nielsen (Melker Heier, 46), Robin Hofsö (Viktor Wihlstrand 90+4), Oscar Petersson.