fredag 12 mars 2021

1-1 mot Halmstad efter en strålande första halvlek

Söndrums IP. Fredagkväll och träningsfotboll inför säsongen 2021. Halmstads BK mötte randigt i en match där BoIS dominerade första halvek, men inte orkade hålla i det fina spelet efter paus. 1-1 mot allsvenskt motstånd måste man dock vara nöjd med.

Vilket lag som ska spela i Allsvenskan och vilket som ska göra detsamma i Superettan var stört omöjligt att komma underfund med efter en spelad halvlek i mötet mellan Halmstads BK och BoIS. Inledningen var visserligen trevande, men efter en drygt kvart tog randigt över och gjorde det med besked. Mittfältsgeneralerna Sumar Almadjed och Filip Ottosson kontrollerade innerplan (precis som i matchen mot Akropolis) och Dennis Olofsson och Oskar Petersson tog sig fram gång efter annan på högerflanken. Randigt ägde matchen och Halmstad fick knappt låna bollen.

Efter en halvtimme rasslade det till i HBK-kassen. Dennis Olofsson slog ett inlägg från höger in i straffområdet där hemmaförsvaret missade att rensa undan bollen. Plötsligt damp den ner framför fötterna på Melker Heier som dammade till. 0-1 var ett faktum. Tio minuter senare hade Robin Hofsö en möjlighet att utöka randigts ledning, men hans avslut gick utanför mål. 0-1 i halvlek var mer än välförtjänt.

Melker Heier gjorde sitt första A-lagsmål
för BoIS. Foto: Nisse Nilsson.
Halmstad kom dock ut ett som ett nytt lag efter halvtidsvilan och tog så småningom över mer och mer av spelet. MFF-lånet Marcus Antonsson hade ett par chanser. Tio minuter in i halvleken sköt han ett skott från en högerposition i straffområdet, men Amr Kaddoura räddade och i den 68:e minuten blev han frispelad av Andreas Johansson. Denna gång träffade dock avslutet i ribbans överkant. Men sent omsider kom Halmstads kvittering. Drygt tio minuter före slutsignalen höll sig förre BoIS-centern Sadat Karim framme och stötte in 1-1 från nära håll. I matchens slutskede blev Nicklas Nielsen utvisad sedan han fått sitt andra gula kort efter en hands.

Av många goda BoIS-insatser stack ånyo Oscar Petersson ut. Kanske var han extra taggad att visa Halmstad att de verkligen gjorde ett misstag som släppte honom till BoIS i fjol somras. Målskytten Melker Heier går också från klarhet till klarhet. Att han skulle fungera så pass väl som vänsteranfallare kom verkligen som en överraskning.

Matchfakta: Halmstads BK -BoIS 1-1 (0-1). Målskyttar: 0-1, Melker Heier (31). 1-1, Sadat Karim (78). Publik: -.

BoIS lag: Amr Kaddoura, Dennis Olofsson, Johan Rapp (Andreas Murbeck, 46), Viktor Wihlstrand, Jonathan Asp - Sumar Almadjed, Filip Ottosson, Filip Olsson - Oscar Petersson (Hampus Ferhm, 73), Robin Hofsö (Erik Pärsson, 60), Melker Heier (Nicklas Nielsen, 60).