lördag 27 februari 2021

Förlust mot Mjällby i cupen

Nej, det ville sig inte i cupgruppspelets andra omgång heller. I hemmamötet mot allsvenska Mjällby förlorade BoIS med 0-3. Det var en odiskutabel bortaseger.

Efter flera månaders fotbollseufori kom randigt ner på jorden förra helgen när Östersund kom på besök. 0-3 den gången kändes dock i mångt och mycket som en konsekvens av den märkliga incidenten i första halvek. Fram till dess hade BoIS varit med i matchen.

I tillställningen mot Mjällby, då inbitna BoISare förstås hade hoppats att randigt skulle ta revansch, blev det om möjligt ännu värre. Våra favoriter var chanslösa. Mjällby styrde och ställde som de ville och det märktes tydligt att det skiljer en divison mellan lagen. Redan efter tre minuter ringde det hos Amr Kaddoura när Taylor Silverholt nickade in 0-1. Det tog ytterligare tjugo minuter innan BoIS hade återhämtat sig och börjat etablera någon form av eget spel. Men framför Carljohan Eriksson i Mjällbymålet blev det sällan riktigt farligt. Kevin Jensen och Hampus Ferhm hade ett par lägen, men avsluten var inte tillräckligt bra.

Efter drygt tjugo minuter skadade sig Kevin Jensen och fick byta. In kom Nicklas Nielsen. Just Nielsen hade en fin nick strax innan halvtid efter en högerfrispark från Jonathan Asp. Men i anfallet efter var det istället Mjällby som enkelt rullade upp ett passivt BoIS-försvar innan Jesper Gustavsson sköt 0-2.


Omskolningen av Hampus Ferhm till höger ytterback
har hittills varit ett lyckat drag. Dennis Olofsson lär få
 en match på den positionen. Foto: Nisse Nilsson.
Som åskådare i andra halvlek satt man mest och hoppades att det inte skulle rinna iväg. BoIS tre halvtidsbyten förändrade ingenting. Det var som om det fina vädret var i vägen för att ta fram den rätta geisten som behövs i cupsammanhang. Inte ens Robin Hofsö såg het ut.

Ett bortamål till skulle det bli; ett vackert sådant. Joel Nilsson vek in från höger och satte sig själv i läge. Sedan sköt han ett vänsterskott rakt upp i Amr Kaddouras högra kryss.


Randigt har nu en match kvar i Svenska Cupen. Det är Akropolis borta nästa helg. Förhoppningsvis kan laget resa sig och avsluta gruppspelet på ett värdigt sätt. Det lär behövas, för självförtroendet har säkerligen fått sig en törn efter två skrala insatser i rad.


Från dagens match bär vi med oss Hampus Ferhms pigga backspel. Annars var det inte mycket att hurra för.


Matchfakta: BoIS - Mjällby AIF 0-3 (0-2). Målskyttar: 0-1, Taylor Silverholt (3). 0-2, Jesper 

Gustavsson (41). 0-3, Joel Nilsson (80). Publik: -.


BoIS lag: Amr Kaddoura, Hampus Ferhm (Alexander Tkacz, 72), Viktor Wihlstrand, Johan Rapp, Jonathan Asp - Måns Ekvall (Sumar Almadjed, 46), Filip Ottosson (Melker Heier, 46), Filip Olsson, - Kevin Jensen (Nicklas Nielsen, 26), Erik Pärsson (Robin Hofsö, 46), Oscar Petersson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar