fredag 5 februari 2021

Imponerande 6-1 efter islossning i andra halvlek

Minusgrader och vinterväder, men säsongen är igång och BoIS fortsätter att spela träningsmatcher. På konstgräsplanen på fredagskvällen väntade de forna antagonisterna från Division 1, Torns IF.  Tidigare har det ofta varit låsta och målsnåla tillställningar lagen emellan. Men inte denna gång. Randigt körde över de brandgula med hela 6-1. Och äntligen fick Robin Hofsö hamra in ett par baljor.

Precis som i matchen mot Mjällby mönstrade tränarparet Magnusson & Mölder två olika startelvor. Dessa fick spela var sin halvlek. Laget i första halvlek styrde spelet den inledande halvtimmen och i synnerhet på högerflanken tog sig Dennis Olofsson, Kevin Jensen och Filip Ottosson fram flera tillfällen. I den 19:e minuten ringde det. Dennis Olofsson hittade en fri Nicklas Nielsen till höger i Torns straffområde och han satte årets första BoIS-fullträff. Stångby-laget hade inte mycket framåt, men lyckades likväl få till en kvittering minuterna innan paus sedan Kevin Harletun skjutit i Svante Hildemans vänstra stolpe. Returen petade Jonathan Jacobsson in. Det var inte rättvist, men ändå bra gjort av Torn.

Billy Magnusson kan vara nöjd med sina adepter.
6-1 mot Torn imponerar. Foto: Nisse Nilsson.
BoIS andra startelva visade dock vilket av de båda lagen som ska spela i Superettan kommande säsong. Kevin Jensen pricksköt 2-1 direkt efter halvtidsvilan sedan Hampus Ferhm spelat in från höger. Samme Ferhm, omskolad till offensiv ytterback det här året, fick till ett perfekt inlägg från samma flank tio minuter senare. Robin Hofsö mötte med huvudet och det stod 3-1. Härligt! Nu tror vi att det lossnar för Robin.

Ytterligare tre randiga mål skulle följa. Filip Olsson gjorde 4-1 sedan Torns målvakt levererat en slarvpassning rakt in i planen. Robin Hofsö återkom i målprotokollet en gång till  när han nickade in 5-1 efter vänsterinlägg från Alexander Tkacz. Och just Tkacz avrundade sedan målkalaset genom att göra 6-1 på straff sedan Filip Olsson blivit fälld.

BoIS har inlett 2021 på ett alldeles utmärkt sett. Ja, det ser nästan för bra ut. Vi BoISare, som varit med ett tag, är ju av naturen lite pessimistiska och vågar inte drömma för mycket. Men kanske har vi något på gång, trots allt. Det ser onekligen intressant ut.

Matchfakta:  BoIS - Torns IF 6-1 (1-1). Målskyttar: 1-0, Nicklas Nielsen (19). 1-1, Jonathan Jacobsson (37). 2-1, Kevin Jensen (46). 3-1, Robin Hofsö (50). 4-1, Filip Olsson (70). 5-1, Robin Hofsö (82). 6-1, Alexander Tkacz, (89, straff). Publik: -.

BoIS lag i första halvlek: Svante Hildeman - Dennis Olofsson, Andreas Murbeck, Luka Petrovic, Jonathan Asp - Måns Ekvall, Filip Ottosson, Emil Jönsson, - Kevin Jensen, Erik Pärsson, Nicklas Nielsen.

BoIS lag i andra halvlek: Amr Kaddoura - Hampus Ferhm, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz - Passi Prudence, Filip Olsson, Melker Heier - Oscar Petersson, Robin Hofsö, Kevin Jensen.

Camil Jebara byttes in i den 66:e minuten och Kevin Jensen gick ut.