söndag 25 oktober 2020

Oavgjort efter nagelbitare

Philip Mårtenssons stabila målvaktsspel höll
BoIS kvar i matchen. Foto: Nisse Nilsson.

Lindome visade sig vara en svår nöt att knäcka för BoIS. I det andra mötet inom en vecka  - denna gång på hallänningarnas hemmaplan Lindevi IP - såg det länge ut som om randigt skulle få återvända till Skåne med en förlust i bagaget. Men sista kvarten såg Kevin Jensen och Nicklas Nielsen till att göra var sitt mål, vilket innebar ett 2-2-resultat och ett oförändrat läge i tabelltoppen. BoIS, på andra plats, har sex poäng ner till de jagande lagen Utsikten och Lindome med fem omgångar kvar av serien.

Första halvlek var inget vidare sett med randiga ögon. Ute på planen var spelet förhållandevis jämnt, men Lindome kom fram till betydligt vassare chanser. Att det bara stod 1-0 i paus berodde mest på att Philip Mårtensson gjorde ett par fina räddningar som höll BoIS kvar i matchen. Ändå trodde man att det var kört när Robert Lipovac stänkte dit sin andra fullträff i matchminut 51.

Fem minuter senare företog Billy Magnusson ett par ändringar i BoIS. Ut gick Robin Hofsö (som haft ett par fina lägen, men bränt dem) och backen Johan Rapp. In kom ”gubben i lådan”, Nicklas Nielsen och William Kvist. Det gav randigt ny energi.

En kvart före ordinarie matchtids slut fälldes Filip Olsson i Lindomes straffområde. Det blåstes för straff. Kevin Jensen höll dock inte nerverna i styr, utan sköt ett tamt skott som rutinerade målvaktsräven John Alvbåge räddade. Kevin skulle dock ta revansch meddetsamma. Strax efter avspark hamnade bollen hos Måns Ekvall på BoIS planhalva. Måns slog en lång boll till Jensen, som klämd mellan hemmaförsvarare lyckades löpa sig loss och göra 1-2. Målet tände BoIS ytterligare ett snäpp. Nu tog man över spelet helt och hållet och ångade på för en kvittering. Denna kom i den 81:e minuten. William Kvist slog ett utsökt inlägg från höger till Nicklas Nielsen som fann en lucka bakom hemmabackarna och nickade in 2-2.

Matchens slutforcering blev en nagelbitare. Båda lagen jagade ett segermål och mittfältsspelet försvann fullständigt. Än osade det katt hos Philip Mårtensson, än var det farligt hos John Alvbåge. Nicklas Nielsen kunde ha avgjort hela tillställningen när han i matchens slutskede fick iväg ett skott som tog i den högra stolproten. Men, i vilket fall, 2-2 är ett resultat man som BoISare kan vara mycket nöjd med.

Jumbon Karlskrona väntar på IP i nästa omgång. De bör vi kunna besegra.

Matchfakta:  Lindome GIF - BoIS 2-2 (1-0). Målskyttar: 1-0,  Robert Lipovac (14). 2-0, Robert Lipovac (51). 1-2, Kevin Jensen (77). 2-2, Nicklas Nielsen (81). Publik: 50.

BoIS lag: Philip Mårtensson - Johan Rapp (Nicklas Nielsen, 56), Patrick Nwadike, Viktor Wihlstrand, Jonathan Asp (Måns Ekvall, 70),  -  Passi Prudence (Emil Jönsson, 88) , Sumar Almadjed, Filip Olsson

- Alexander Tkacz, Robin Hofsö (William Kvist, 57), Kevin Jensen.