3-2 i en underhållande match

En framspelning till mål, ett självmål och ett turligt
segermål. Filip Olsson var inblandad i det mesta
när BoIS besegrade Skövde. Foto: Nisse Nilsson

För första gången under hela år 2020 fick publik gästa Landskrona IP. 50 lyckligt lottade kom för att se hemmalaget ta sig an Skövde AIK. De hade tur. Matchen som spelades var mycket underhållande och till sist kunde BoIS vinna med 3-2.

I 30 minuter hade randigt ett klart övertag, utan att komma till några lägen. Det såg ganska uddlöst ut. Men så tände matchen till.

I den 34:e minuten spelade Oscar Peterson in från vänster till en fri Kevin Jensen, men Kevin fick inte till avslutet. Kort därpå hade Sumar Almadjed en nick som gick över. Sedan trädde säsongens målkung in i handlingen. Fem minuter före halvtidsvilan slog Jonathan Asp en hörna från höger. Linus R Olsson löpte sig loss från sin bevakning och skarvnickade in ledningsmålet i Skövdes målvakts högra hörn. Ytterligare ett mål kom några få minuter senare när Kevin Jensen slog till efter en framspelning av Filip Olsson. Det stod alltså 2-0 i paus och redan då kändes matchen i hamn för BoIS del. Skövde var dock inget lag som självmant vek ner sig.

Med hjälp av medvinden, fasta situationer och ett självmål lyckades de både reducera och kvittera

inom loppet av tio minuter i den andra halvleken. Vid självmålet var Filip Olsson olycksgubbe när han nickade in en frispark från Skövde i eget mål. Filip, som i övrigt gjorde en riktigt bra match, skulle dock revanschera sig omgående. I den 63:e minuten spelade Dennis Olofsson in bollen från höger. Linus R Olsson mötte, men missade. Det gjorde dock inte Filip Olsson. Hans skott träffade en motståndarback och gick i mål. Turligt förstås, men icke desto mindre helt i sin ordning. Randigt var det bättre laget.

Det kunde ha blivit ett 4-2-mål också när Linus R Olsson kom loss på högerkanten och spelade in bollen till Kevin Jensen. Avslutet gick dock i stolpen.

Precis som i Skövde i somras lyckades BoIS alltså bärga en 3-2-seger. I och med vinsten är di randige nu uppe på den eftertraktade kvalplatsen. Den kommande veckan väntar två derbyn. Först Torn hemma och därefter Eskilsminne på Harlyckan i Helsingborg. Det börjar bli riktigt spännande!

Matchfakta:  BoIS - Skövde 3-2 (2-0). Målskyttar: 1-0, Linus R Olsson (40). 2-0, Kevin Jensen (45). 2-1, Amar Muhsin (49). 2-2, självmål (59). 3-2, Filip Olsson (63). Publik: 50.

BoIS lag: Philip Mårtensson - Patrick Nwadike, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson (Dennis Olofsson, 27), Jonathan Asp,  -  Måns Ekvall (Passi Prudence, 46), Filip Olsson, Sumar Almadjed, Oscar Petersson (Alexander Tkacz, 72), Linus R Olsson, Kevin Jensen (Johan Rapp, 90).