söndag 11 oktober 2020

Favorit i repris - BoIS sänkte Eskilsminne med frisparksmål

Än en gång blev Filip Olsson matchvinnare för BoIS.

I somras på IP var det en frispark från Nicklas Nielsen som sänkte Eskilsminne. Nu gjorde Filip Olsson detsamma och avgjorde derbyt på Harlyckan. Eskilsminne - BoIS slutade 0-1 och randigt ligger nu allt bättre till för att knipa kvalplatsen i Division 1 Södra. Det är fem poäng ner till Utsikten på tredje plats, ett Utsikten som dessutom har en match mer spelad.

Det var två lag med vitt skilda förutsättningar som drabbade samman i södra Helsingborg den här söndagen. Hemmalaget Eskilsminne kämpar för ett nytt kontrakt, medan BoIS jagar en plats i nästa års Superettan. Att så mycket skiljer lagen åt märktes inte alls under inledningen av matchen. Randigt stod för en trevande start och skapade lite framåt. Det var först i den 28:e minuten som Oscar Petersson fick till ett bra skott. Några minuter senare slog Måns Ekvall en välriktad frispark in i straffområdet. Där mötte Filip Olsson med en nick. Men Pontus Löfvenmark i Eskilsminnes mål räddade. Hemmalaget hade också ett par målmöjligheter. Men det stod 0-0 i paus.

Tio minuter in i andra halvlek hettade det till framför Pontus Löfvenmark igen. BoIS drog upp ett mönsteranfall, vilket avslutades av Viktor Wihlstrand från nära håll. Men skottet gick över.

I den 63:e minuten skadade sig Patrick Nwadike och fick utgå och eftersom även Linus R Olsson

linkat av planen i den första halvleken började det kännas som om randigt trots allt skulle få nöja sig med oavgjort. Filip Olsson ville dock annorlunda. Tio minuter före ordinarie matchtids slut fick BoIS frispark strax utanför Eskilsminnes straffområde. Eftersom vare sig Jonathan Asp eller Nicklas Nielsen befann sig på planen fick Filip chansen.  Han fick iväg ett raketskott som han lyckas med ibland (Vi minns Oskarshamn i fjol). Pontus Löfvenmark hann knappt reagera. Det blev 0-1 alltså, ett resultat som stod sig tiden ut. Sett till spelbilden var det rättvist. Eskilsminne spelade mest försvarsfotboll och flyttade först upp sitt lag sedan man kommit i underläge. Då var det för sent.

En period med mycket tätt matchande är nu över och BoIS har gjort det enastående bra, trots skadebekymmer. Ett kval i december är på gång. Trist bara att restriktionerna kring covid-19 stoppar det från att bli en fest.

Matchfakta:  Eskilsminne IF - BoIS 0-1 (0-0). Målskytt: 0-1, Filip Olsson (80). Publik: 50.

BoIS lag: Philip Mårtensson - Johan Rapp (Luka Petrovic, 59), Patrick Nwadike (Emil Jönsson, 63), Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz,  -  Måns Ekvall, Passi Prudence, Filip Olsson - Oscar Petersson, Linus R Olsson (Robin Hofsö, 22), Kevin Jensen.