tisdag 4 augusti 2020

William Kvist hjälte i förlängningen

Precis som man kunde ana vållade Rosengård Landskrona BoIS stora besvär i cupmatchen i Malmö på tisdagskvällen. Men i förlängningens allra sista skälvande minuter stegade William Kvist fram och räddade randigt undan en osäker straffsparksläggning. 1-2 slutade matchen och BoIS är nu redo för de stora svenska fotbollselefanterna.

Det börjar att bli plågsamt jobbigt att inte få se fotboll på plats. Vi är nu framme i augusti och våra grannländer har släppt in publik på sina matcher ett tag, men i Sverige där Coronasmittan slagit hårdare råder det fortfarande totalt publikförbud. Måtte det bli ändring på det här å det snaraste, särskilt nu när smittspridningen klingat av.

Tisdagens cupmatch livesände BoIS på egen hand via appen ”Min fotboll”. Det var säkert första gången som många fick ta del av en hel fotbollsmatch, plus förlängning, i en mobiltelefon. Hur var det då? Jo, acceptabelt utifrån befintliga förutsättningar. Det ska absolut inte gnällas när folk lägger ner arbete ideellt. BoIS-bloggen hade problem både med laggande bild och ljud som kom och gick. Men det fungerade på det stora hela. 

Vad matchen beträffar så var det en typisk cupmatch. Rosengård slet som djur, gick in i varenda duell med hull och hår, ofta över gränsen för det tillåtna. (Det resulterade i en utvisning i förlängningen.) BoIS förde spelet, men fick inte utdelning på de målmöjligheter de skaffade. Linus R Olsson hade exempelvis ett par chanser som kunde ha resulterat. Randigts ledningsmål kom dock några få minuter innan slutsignalen när Patrick Nwadike nickade in en hörna från Jonathan Asp. (Framför skärmen på mobiltelefonen såg det ut att vara Viktor Wihlstrand, men efter att ha sett på målet i efterhand ser man att så inte var fallet.) Typiskt nog hittade domaren en hands på Filip Olsson på övertid. Rosengård tog tillvara på straffen och matchen gick till förlängning.

William Kvist blev matchvinnare i cupmatchen mot Rosengård.
Här ses han i en träningsmatch mot Vinberg häromdagen.
Foto: Nisse Nilsson
.
Alldeles i slutet av den andra förlängningskvarten, då det mesta pekade på straffsparksläggning, avancerade Passi Prudence på Rosengårds planhalva. Han hittade en fri Dennis Olofsson som fann William Kvist och denne avslutade med ett skott från högerposition rakt upp i nättaket. Det var rättvist. Men segern var dyrköpt. I BoIS fick Linus R Olsson utgå efter en knäskada. Ännu en knäskada således och extra olyckligt, eftersom Robin Hofsö redan är borta hela hösten. BoIS kan nu bli tvingade att jaga anfallsförstärkningar.

Apropå förstärkningar så gjorde nyförvärvet Oscar Petersson debut för BoIS i tävlingssammanhang. Det var en debut som bådar gott inför hösten.

Matchfakta:  FC Rosengård - BoIS 1-2 efter förlängning. 1-1 vid full tid (0-0). Målskyttar: 0-1, Patrick Nwadike (85). 1-1, Zia Sakirovski (90+2). 1-2, William Kvist (118). (Publik: -.
BoIS lag: Philip Mårtensson -  Patrick Nwadike, Philip Andersson, Viktor Wihlstrand, Jonathan Asp (Dennis Olofsson, 90) - Måns Ekvall, Filip Olsson, Passi Prudence, -  Kevin Jensen (William Kvist, 74),  Linus R Olsson (Hampus Ferhm, 80), Oscar Petersson (Nicklas Nielsen, 61).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar