torsdag 13 augusti 2020

BoIS upp på kvalplats efter storseger mot Tvååker

Tre dagar efter plattmatchen i Linköping tog BoIS sig samman och spelade säsongens kanske bästa fotboll. Hallandslaget Tvååker avfärdades enkelt med 4-0, efter två mål av Nicklas Nielsen och ett vardera av Patrick Nwadike och Kevin Jensen.

Det tog inte långt tid förrän man kunde konstatera att det var en helt annan elva som kom ut till spel den här matchen. Redan i inledningen tog randigt kommandot. Efter sju minuter fick laget en frispark strax utanför Tvååkers straffområde och man tänkte direkt på Nicklas Nielsen och hans tjusiga strut mot Eskilsminne för en tid sedan. Men BoIS har ju även en annan duktig frisparksskytt i Jonathan Asp. Det blev han som sköt, men inte bättre än att Tvååkers målvakt Johan Ekelundh kunde rädda.

Trots den icke slagna frisparken, så skulle Nicklas Nielsen bli en av matchens förgrundsgestalter.
Redan i den tionde minuten höll han sig framme. Patrick Nwadike tog sig fram längs högerkanten och serverade Nielsen en perfekt passning som det bara var att sätta foten till. 1-0 till BoIS alltså. Efter en halvtimme slog Nielsen till ånyo. Genom en omställning löpte sig Filip Olsson loss på mittplan. Omgiven av tre bortabackar släppte han bollen i exakt rätt ögonblick till en fri Nielsen i den högra delen av straffområdet. Nicklas placerade enkelt in 2-0.

Redan i halvlek anade man att det kunde komma mer. Och så blev det också. Tvååker var helt enkelt numret för litet.

Nicklas Nielsen var sugen på att slå till med ett hat trick.  I den 53:e minuten var det nära. Dennis Olofsson slog ett inlägg från höger som han mötte med huvudet, men Johan Ekelundh räddade. Dock inte bättre än att Patrick Nwadike kunde hålla sig framme och stöta in returen. Den definitiva spiken i Tvååkers kista kom en dryg kvart före slutet när Nielsen hittade nyinbytte Oscar Petersson ute på högerkanten. Petersson slog in bollen framför mål där Kevin Jensen mötte och fick nätkänning. Extra välbehövligt för Kevin, som vi vet har en nivå till att plocka fram i sitt spel.

Nicklas Nielsen med nya mål i sikte.
Något hat trick blev det tyvärr inte för Nicklas Nielsen. Men, oj, så nära det var när han i den 78:e minuten fick en smörpassning av Måns Ekvall! Fri med Johan Ekelundh försökte Nicklas med en fräckis, men Tvååkers målvakt genomskådade lobben och avvärjde.

I ett energiskt och hungrigt BoIS handlade det mesta om de så många gånger nämnda Patrick Nwadike och Nicklas Nielsen. Men överlag gjorde hela laget en helgjuten insats. I och med segern tog sig randigt förbi Utsikten i tabellen och parkerar nu på andra plats. Det är sex poäng upp till Värnamo.

Matchfakta:  BoIS - Tvååkers IF 4-0 (2-0). Målskyttar: 1-0, Nicklas Nielsen (10). 2-0, Nicklas Nielsen (28). 3-0, Patrick Nwadike (53). 4-0, Kevin Jensen (72). (Publik: -.

BoIS lag: Philip Mårtensson -  Patrick Nwadike, Philip Andersson (Alexander Tkacz, 80), Viktor Wihlstrand,  Jonathan Asp - Måns Ekvall, Filip Olsson, Passi Prudence (Hampus Ferhm, 73), -  Dennis Olofsson (Oscar Petersson, 70), Nicklas Nielsen (William Kvist, 80), Kevin Jensen.