lördag 29 augusti 2020

Olsson & Olsson segerfixare mot Assyriska Turabdin

Spelet var inte det bästa, men inställningen den rätta. Det räckte för att BoIS skulle ta tre viktiga poäng i matchen mot Assyriska Turabdin på lördagseftermiddagen. Randigts båda Olssons, Linus och Filip, blev målskyttar i 2-1-viktorian.

De första tjugo minuterna ägde BoIS matchen och i den åttonde minuten dribblade sig Linus R Olsson fram i straffområdet och sköt 1-0 . Därefter jämnade spelet ut sig, men gästerna från Jönköping kom aldrig till några chanser. Istället borde randigt ha punkterat tillställningen. I den 24:e minuten frispelade Niclas Nielsen Kevin Jensen. Men Kevin fick inte till avslutet, utan sköt utanför. Tio minuter senare var det Nicklas Nielsen som missade. Fri framför mål efter ett inspel från höger av Filip Olsson krutade han på, men bollen gick bredvid målet.
Filip Olsson nickade in segermålet
mot Assyriska Turabdin. Foto: Nisse Nilsson.
Strax innan halvlek fick Assyriska Turabdin sin första riktiga målchans. Ett inlägg från höger hamnade hos Tarek Alnator som satte sig själv i läge och placerade in 1-1. Man kan säga mycket om det resultatet, men rättvist var det knappast.

I inledningen av den andra halvleken fick BoIS en hörna från vänster. Jonathan Asp slog den och lyckades, precis som i matchen mot Trollhättan, nå en randig medspelare i straffområdet som kunde nicka in ledningsmålet. Det var dock inte någon av lagets nickspecialister som höll sig framme den här gången, utan en ovanlig målskytt, Filip Olsson. Filip gjorde sitt första seriemål för säsongen och gav således BoIS ledningen med 2-1. Det var en ledning som stod sig matchen ut.

Uppriktigt sagt så satt denna vinst väldigt långt inne. Någon form av ordnat spel lyckades BoIS inte åstadkomma på hela den andra halvleken. Det blev mest försvarsspel och kämpatag. Och trots segern, så kan inte BoIS-bloggen låta bli att känna en oro inför bortamatchen mot Utsikten i veckan. Det är visserligen en styrka att vinna när man inte spelar bra, men med tanke på att spelet hackat betänkligt från och till hela säsongen och att randigt så sällan lyckas på Ruddalen, så känns det som man får vara nöjd med en poäng. Är det dessutom så att Sumar Almadjed och Nicklas Nielsen inte hinner bli återställda till dess - båda linkade ut i dagens mach efter skador - så lär anfallsspelet bli lidande.

Matchfakta:  BoIS -  Assyriska Turabdin IK 2-1 (1-1). Målskyttar: 1-0, Linus R Olsson (8). 1-1, Tarek Alnator (45). 2-1, Filip Olsson (51). Publik: -.

BoIS lag: Philip Mårtensson - Dennis Olofsson, Patrick Nwadike, Philip Andersson, Jonathan Asp - Måns Ekvall (Oscar Petersson, 90), Filip Olsson, Sumar Almadjed (Passi Prudence, 59), -  Kevin Jensen (Alexander Tkacz, 69), Nicklas Nielsen (Hampus Ferhm, 59), Linus R Olsson.