lördag 2 november 2019

BoIS vann årets sista seriematch

Svartvitt avrundade årets serie med att byta ut tio startspelare från matchen mot Kristianstad. Trots det tog man en stabil 2-0-seger i lördagens hemmamatch mot Lindome GIF.  BoIS går nu in i kvalet med en förlustfri svit på 16 matcher.

Att det är på torsdag som det gäller vet alla randiga vid det här laget. Då inleder BoIS kvalspelet till Superettan på IP. Lördagens avslutande seriematch mot Lindome var således en betydelselös tillställning. Tränarparet Billy Magnusson och Max Mölder hade precis som förväntats passat på att rotera om i startelvan och gav nu chansen åt spelare som inte fått så mycket speltid tidigare. Det innebar bland annat att målvakten Calle Lindell var med från start liksom ungdomarna Emil Jönsson, Jakob Andersson och Max Mårtensson.

Ett ihärdigt regnande gjorde första halvlek ganska ointressant. Många åskådare, nyfikna på den allsvenska guldstriden, fingrade förmodligen lika mycket med mobiltelefonen som de såg på vad som utspelade sig på planen.

Max Mårtensson fick för första gången
spela en hel seriematch för BoIS. Foto: Ulf Bjarke
Efter halvtidsvilan trampade BoIS på gaspedalen. Patrick Nwadike byttes in och han kom loss flera gånger på sin högerkant. I den 55:e minuten blev Jakob Andersson fälld och domaren blåste straff. Denna sköt dock inte Jacob Ondrejka bättre än att Lindomes målvakt Peter Dahlberg kunde rädda. Men bara några få minuter därefter tog BoIS ledningen i alla fall. Patrick Nwadike nickade in Emil Jönssons hörna.

Det skulle bli ytterligare ett mål. En kvart före slut visade Jesper Lernesjö att det inte bara är Jonathan Asp som kan skjuta frisparkar i årets BoIS. Med sin känsliga vänsterfot knorrade han in  2-0 i Lindome-målvaktens främre kryss. Lernesjö borde nog även ha gjort ett tredje mål när han i matchens slutskede helt frispelad bara hade att raka in bollen efter en passning av Patrick Nwadike, men han fick inte ordning på avslutet.

I det reservbetonade BoIS-laget var det många som visade framfötterna. Jakob Andersson var på alerten i den första halvleken, men kroknade i den andra, Alexander Tkacz var piggare än på länge och visade att han kan vara en man för startelvan i kvalet och Jacob Ondrejka höll Lindomes försvar sysselsatta i anfallsvåg efter anfallsvåg.

BoIS slutade alltså seriespelet i årets Divison 1 Södra som man började -  med en seger. Totalt innebar det 16 vinster, 10 oavgjorda och  4 förluster. En så fin säsong hade man inte räknat med i våras.

Men nu gäller det att ladda om. Två tuffa kvalmatcher väntar.

Matchfakta: Landskrona BoIS - Lindome GIF 2-0 (0-0). Målskyttar: 1-0, Patrick Nwadike (58). 2-0, Jesper Lernesjö (75). Publik: 1 086.

BoIS lag: Carl Lindell -  Dennis Olofsson (Patrick Nwadike, 45), Viktor Wihlstrand, Jesper Lernesjö, Alexander Tkacz (Granit Stagova, 73) -  Emil Jönsson, Igor Arsenijevic, Filip Olsson, (Sumar Almadjed, 69), -  Jakob Andersson, Max Mårtensson, Jacob Ondrejka.