söndag 10 november 2019

BoIS föll med flaggan i topp


Ett år till i Division 1 Södra blev tyvärr den beklagliga konsekvensen för BoIS efter söndagens kvalmatch mot Öster i Växjö. Hemmalaget vann med 1-0 efter en halvvolley av inhopparen James Keene. 

Snöblandat regn, bara tre grader i luften och en tungsprungen plan. Sådana var förutsättningarna när den andra kvalmatchen om en plats i Superettan drog igång. Spelet som följde var inget vidare. I den första halvleken blev det mest ett ställningskrig och få målchanser skapades. 

Något bättre blev det efter halvtidsvilan, då BoIS började etablera ett bättre tryck framåt. Men det var fortsatt svårt att komma till lägen. I den 74:e minuten hände det som inte fick hända. Östers Oliver Silverholt kom loss på vänsterkanten och slog en perfekt passning snett bakåt till James Keene som mötte med en distinkt halvvolley som smet in vid Amr Kaddouras vänstra stolpe. Kaddoura var på bollen, men orkade inte styra ut den.

Öster - BoIS i novemberrusk.
Strax därpå när Öster fick en straff kändes det som om rullgardinen definitivt gått ner. Målskytten Keene stegade fram, men han drog bollen i ribban. Det gav BoIS en nytändning och matchens sista kvart tryckte man på för att få till en kvittering. Viktor Wihlstrand kom in som anfallare och Amr Kaddoura fyllde på som tolfte man vid flera av BoIS hörnor. Det gav dock ingen utdelning. Närmast en kvittering var Filip Olsson som fick till ett tungt skott, men Östers målvakt Robin Malmkvist räddade.

Efter matchen var det förstås stor besvikelse bland BoISarna på planen. Det är alltid snöpligt att falla på mållinjen. Men för egen del, tycker jag - och jag är säker på att jag talar för de flesta supportrar som var på plats - att killarna ska vara stolta över den prestation de har gjort. Det är såklart bittert i nederlagets stund. Men givet förutsättningarna den här säsongen har BoIS gjort det som få trodde vara möjligt när spelåret drog igång. 

Att den riktiga festen uteblev skiter vi alltså i. Det blev nämligen ett slags fest ändå, för det var länge sedan jag kände en sådan stolthet över Landskrona BoIS.

Matchfakta:  Östers IF - BoIS 1-0 (0-0). Målskytt: 1-0, James Keane (74). Publik: 3 719.

BoIS lag: Amr Kaddoura -  Dennis Olofsson, Philip Andersson, Patrick Nwadike, Jonathan Asp (Viktor Wihlstrand, 82) - Måns Ekvall, Granit Stagova (Filip Olsson, 69), Sumar Almadjed - Kevin Jensen (Alexander Tkacz, 75), Robin Hofsö, Linus R Olsson.

1 kommentar:

  1. Stort tack för matckkommentar och dina fina slutord som säkert alla fotbollsvänner kan ställa sig bakom.

    SvaraRadera