måndag 6 augusti 2018

Oavgjort mot jumbon

En poäng är allltid en poäng och därför bör man kanske vara nöjd. Men sett till spelet och motståndet - BoIS mötte tabelljumbon - var måndagens möte mot Värnamo på Finnvedsvallen ett riktigt sömnpiller, framför allt i den andra halvleken.

Randigt tog ledningen i den 18 minuten sedan Jetmir Haliti spelat in från vänsterkanten till en centralt placerad Monday Samuel som gjorde 0-1. Men det roliga varade bara några få minuter. Sedan rev Alexander Tkacz ner Pär Cederqvist i BoIS straffområde och domaren Fredrik Klitte blåste straff. Straffen placerade den förre BoIS-centern till höger om Amr Kaddoura och så var det 1-1. Ett resultat som stod sig matchen ut.

Sammantaget, sett till spelet, var BoIS något bättre än Värnamo, men chanserna var få och vare sig Melvin Frithzell eller anfallskollegan Sadat Karim hade någon särskilt lyckad dag på jobbet. En av de bästa i randigt var nyförvärvet Emmanuel Okine som skötte mittbacksspelet, tillsammans med Viktor Svensson, på ett tillfredsställande sätt. (Det kan bli tufft för avstängde Philip Andersson att återta sin plats). Ett annat nyförvärv, Noor Zadran, gjorde ett piggt inhopp i mitten av den andra halvleken och några tillfällen snurrade han friskt med Värnamobackarna.

Överhuvudtaget är det många nya spelare som kommit, eller är på väg, till BoIS denna sommar. Det är rätt satsat, tycker jag. Ett nytt kontrakt i Superettan står på spel och det gäller att agera. Dessutom börjar skador, avstängningar och annat elände att ställa till det. Mot Värnamo fick Adi Nalic vila sedan han drabbats av ett allergianfall, medan Edafe Egbedi skadade sig och blev utburen på bår. Både Alexander Tkacz och Sadat Karim fick syna domarens gula kort, varför de är avstänga i hemmamatchen mot Degerfors. Men vad gäller Nalic så får vi hoppas att han är tillbaka i den matchen. BoIS offensiv får en annan dimension med honom på planen.

Matchfakta: Värnamo - BoIS 1-1 (1-1). Målskyttar: 0-1, Monday Samuel (18). 1-1, Pär Cederqvist (20).
Publik: 1 115.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Alexander Tkacz, Emmanuel Okine, Viktor Svensson, Jetmir Haliti  - Edafe Egbedi, Måns Ekvall, Monday Samuel, Filip Pivkovski - Melvin Frithzell, Sadat Karim. Inhoppare: Igor Arsenijevic, Noor Zadran och Philip Ljung.