lördag 19 maj 2018

Upp som en sol....


1-1 med mersmak i derbyt mot Helsingborg.
I tisdags var det soligt, festligt och närapå fullsatt. I ett hett efterlängtat derby mot ärkerivalen Helsingborgs IF fick BoIS med sig en pinne sedan Sadat Karim nickat in kvitteringen på övertid. Normalt sett är det inte tillfälle att jubla efter bara oavgjort, men så som matchen gestaltade sig fick man trots allt vara nöjd. Ändå var det inte långt borta att randigt även fick in ett segermål. Hade Fru Fortuna helt och hållet varit på BoIS sida kunde inhopparen Sean Okoli skrivit in sig i BoIS-historien som HIF-dödare. Dock räddades hans nick av di röes målvakt Pär Hansson. 

Men så var det match på lördagen också i Täby mot tabelljumbon Frej; ett lag som dittills inte vunnit en enda match i Superettan. Och vi som har varit med ett tag i BoIS-svängen anade oråd så fort domare Antti Kanerva blåste av HIF-derbyt. Gör randigt väl ifrån sig mot skånska konkurrenter brukar matchen därefter bli ett bottennapp. Så blev det i Täby också. Tillställningen hann knappt komma igång förrän det stod 1-0 till Frej. Och medan BoIS spelare fortfarande sprang omkring och tänkte på hur häftigt det hade varit att för några dagar sedan spela inför 8000 åskådare - kom 2-0. Dessutom var 3-0 ytterst nära sedan ett frisparksmål blåsts av efter att Frejspelare ställt sig offside. Den ende i randigt som tillfullo verkade förstå att det var en ny match som spelades var Amr Kaddoura som absolut inte kan lastas för något av baklängesmålen.

Typiskt BoIS alltså! Upp som en sol och ner som en pannkaka. I andra halvlek tog sig laget samman och fick till en reducering genom Monday Samuel. Men längre än så kom man inte, trots att tidigare nämnde Okoli fick en möjlighet att utjämna när han en kvart före slutsignalen blev frispelad. Amerikanen sköt dock inte bättre än att målvakten i Frej kunde avvärja.

Att Måns Ekvall, Igor Arsenijevic och Adi Nalic inte kom till spel i Täby gjorde förstås att randigts innermittfält kraftigt försvagades, men det var inte därför som matchen förlorades. BoIS inställning fällde avgörandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar