lördag 9 oktober 2021

Stabil cupvinst mot Viken

Nej, det blev inte få mål i Åmål! Tvärtom. Det blev många. Med en komfortabel 0-5-seger mot Division 4-laget IF Viken kvalificerade sig BoIS för gruppspelet i Svenska Cupen våren 2022.

Blott 15-årige talangen Allen Smajic fick chansen från start liksom Camil Jebara. I övrigt kom randigt till spel med en elva som mycket väl skulle ha kunnat inleda en match i Superettan. Det kändes tryggt och tydde på att BoIS på intet vis hade för avsikt att underskatta sina motståndare.

Matchens första målchans kom redan i den tionde minuten då Nicklas Nielsen testade hemmamålvakten med ett vasst direktskott. Sedan svarade Viken med det som från TV-skärmen såg ut som ett korrekt ledningsmål, men målet godkändes inte.

Därefter tog BoIS över och gjorde det med besked. Andreas Murbeck nickade utanför efter en hörna och Jacob Blixt drog på ett volleyskott i ett läge från vänster, men även detta tillfälle gick bollen utanför målramen.

Två mål blev det för Nicklas Nielsen i cupmatchen
mot dalsländska IF Viken. Foto: Nisse Nilsson.
Efter 26 minuter föll det första målet. Camil Jebara slog ett inlägg från höger tvärs över hela straffområdet. Vänsterbacken Jonathan Asp mötte och via stolpen sköt han 0-1. Precis innan halvlek utökade Nicklas Nielsen randigts ledning till 0-2 efter en nickpassning från Linus R Olsson. Det var spiken i kistan för hemmalaget. Matchen var avgjord och BoIS kunde slå av på takten.

De sista fyrtiofem minuterna passade man på att göra tre mål till: 0-3 sköt Jacob Blixt sedan Dennis Olofsson slagit ett inlägg från höger som Vikens målvakt räddat, men inte bättre än att Blixt kunde skjuta in returen. 0-4 kom ifrån en ovanlig målskytt: Nicklas Nielsen sköt en frispark från vänster som nådde Philip Andersson i Vikens straffområde och han styrde in bollen. Matchens sista mål, 0-5, föll på övertid. Dennis Olofsson kombinerade med Kevin Jensen och Kevin skarvade vidare till en centralt placerad Nicklas Nielsen som bara kunde raka in den.

Just Jensen byttes in matchens sista halvtimme liksom Passi Prudence, Hampus Ferhm och Viktor Wihlstrand. De båda nykomlingarna, Smajic och Jebara, fick spela hela matchen och gjorde det bra. Återväxten i BoIS tycks god.

Nu väntar ett tio dagar långt speluppehåll innan hemmamatchen i Superettan mot Jönköping. Förhoppningsvis kan en och annan skadedrabbad spelare vara klar för spel till dess.

Matchfakta: IF Viken - BoIS 0-5 (0-2). Målskyttar: 0-1, Jonathan Asp (26). 0-2, Nicklas Nielsen (43). 0-3 Jacob Blixt (50). 0-4, Philip Andersson (63). 0-5, Nicklas Nielsen (90+1).

BoIS lag:  Amr Kaddoura - Dennis Olofsson, Andreas Murbeck (Viktor Wihlstrand, 62), Philip Andersson (K), Jonathan Asp (Hampus Ferhm, 62) -  Måns Ekvall, Allen Smajic, Jacob Blixt (Passi Prudence, 62) - Camil Jebara, Nicklas Nielsen, Linus R Olsson (Kevin Jensen, 62).