söndag 24 oktober 2021

Blek insats i Stockholm

I takt med att säsongen i Superettan har gått har det utkristalliserats ett mönster. BoIS är mycket bra på hemmaplan - för tillfället bäst i hela serien, men samtidigt direkt svaga borta. Därför var det inte förvånande att Akropolis 1-0-besegrade di randige i mötet på Grimsta på söndagen. BoIS första halvlek var kanske det sämsta laget presterat under hela säsongen.

Att vara bäst när det gäller är en konst i idrott, ja, kanske en konst i livet överhuvudtaget. Ibland går det att plocka fram det där lilla extra, ibland inte. Varför det fungerar somliga dagar, medan det är som förgjort andra kan man inte riktigt förklara. Helt klart är att det i fotboll alltid finns ett motståndarlag att förhålla sig till och är det laget lite mera taggade och fokuserade på uppgiften brukar det vara tillräckligt.


Filip Olsson, en av få BoISare som kom upp i 
normal standard. Foto: Posterlach.
Vad BoIS höll på med i första halvlek kan man fundera på. Var det urladdningen mot Jönköping som satt i benen? Var det de sextio sega bussmilen till Stockholm? Eller är det helt enkelt så att det i det långa loppet tar ut sin rätt att inte spela fotboll på heltid? Det sliter mer för den som har en sysselsättning vid sidan om än för proffsen. Att BoIS hemma och borta är två totalt olika lag är anmärkningsvärt.

Första halvlek var som sagt bedrövlig. Men efter en förmodad avhyvling från Max & Billy i halvlek kom man ut med ny energi i den andra. BoIS låg på för en kvittering, medan Akropolis stack upp i farliga omställningar.


Kevin Jensen hade ett fint vänsterskott i den 54:e minuten som Akropolis målvakt räddade. Linus R Olsson mötte ett inlägg från Johan Rapp på volley några minuter därpå, men bollen gick över.  Och Filip Olsson drog iväg ett tungt distansskott en kvart före slutet. På den efterföljande hörnan kunde samme man nästan ha stött in kvitteringen.


Men med alla dessa randiga chanser uppräknade kan man fastslå att det lika gärna kunde ha blivit ett eller annat mål för hemmalaget också. Pigge Christian Rubio hade flera tillfällen då han kunde ha utökat Akropolis ledning.


I BoIS byttes otursförföljde Erik Pärsson in i andra halvlek, men vare sig han Robin Hofsö eller Linus R Olsson hade någon av sina bättre dagar framför mål. Det var en sådan match när inspirationen inte riktigt var på topp och laget vaknade alldeles för sent. Beröm dock till Filip Olsson som rev och slet och verkligen försökte.



Matchfakta: Akropolis IF - BoIS 1-0 (1-0). Målskytt: 1-0, Pontus Åsbrink (22). Publik: 137.


BoIS lag: Amr Kaddoura - Johan Rapp (Viktor Wihlstrand 86),  Andreas Murbeck, Philip Andersson (K), Jonathan Asp (Alexander Tkacz, 46), Måns Ekvall, (Jacob Blixt, 46), Melker Heier (Erik Pärsson, 69), Filip Olsson - Kevin Jensen (Oscar Petersson 56), Robin Hofsö, Linus R Olsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar