lördag 16 januari 2021

Inför säsongen 2021

Erik Pärsson snurrar upp MFF:s Rasmus Bengtsson och
ska strax göra 3-0 i cupskrällen år 2016. Foto: Ulf Bjarke.

Det kan tyckas absurt. Mitt i vår livstids värsta kris, då covid-19:s härjningar runt om i vårt land i dagarna har inneburit över 10 000 döda, andas Landskrona BoIS optimism och tillförsikt. Vi vet i nuläget inte hur det blir med säsongen i Superettan, om eller när det kan bli som vanligt igen. Men för randigts del ser det onekligen ljust ut. 

Tre nyförvärv har det hittills blivit. Mittfältaren Filip Ottosson har anslutit från Eskilsminne, målvakten Svante Hildeman har kommit från Torn och så nu den senaste veckan skrev anfallaren Erik Pärsson på för två år. Att BoIS lyckades locka till sig den sistnämnde, i kamp med Trelleborgs FF, hade man knappast vågat hoppas på - med tanke på söderslättlagets större plånbok. Men Erik valde med hjärtat och det värmer alla BoISare. Kanske kan Nicklas Nielsen få konkurrens i rollen som publikfavorit.

Som väntat lämnade Patrick Nwadike för allsvenska Sirius. Vi önskar honom lycka till, men tycker förstås att det är trist att regelverket är sådant att klubbar, som fostrar talanger, ska behöva gå lottlösa när killar lämnar för föreningar stadda vid kassa. (Bosmanövergångarna borde ses över.) Lämnar gör även målvakterna Philip Mårtensson och Calle Lindell samt William Kvist.


Filip Ottosson nyförvärv från Eskilsminne.
Här i en match mot Lunds BK.
Foto: Lola Nilsson.
Nyförvärvet Svante Hildeman och Nicklas 
Nielsen från en duell i mötet mellan Torn   
och BoIS i somras. Foto: Nisse Nilsson
Målsättningen inför återkomsten till Superettan är självklar. Det handlar om att rädda kontraktet och sedan på sikt etablera sig i serien. För tre år sedan, när BoIS tog steget upp förra gången, siktade Agim Sopi mot stjärnorna. Det var ett misstag. Den här gången hoppas och tror vi att Billy och Max lärt sig något av den läxan. Lägg ingen onödig press på laget det här första året i den näst högsta serien.

Vi är tillbaka på en nivå där vi hör hemma. Träningen har dragit igång och årets första match väntar den 30 januari mot Mjällby på Strandvallen. Sedan stundar cupmatcher innan serien börjar den 11 april med en premiärmatch mot Värnamo på hemmaplan. De båda derbymatcherna mot Helsingborgs IF är förlagda till augusti. 

Det blir inte som vanligt igen nu på vårkanten. Men går det undan med vaccineringarna och allt fungerar enligt planerna, så kanske vi vågar hoppas på publikmatcher till sommaren. Det vore väl för underbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar