söndag 11 augusti 2019

Oavgjort mot Ljungskile

Serieledande Ljungskile kom på besök till Landskrona och hade så när tagit med sig samtliga poäng hem till Bohuslän, men i matchens sista skälvande sekunder gjorde Amr Kaddoura en kalasräddning. Det innebar 1-1 och oavgjort; ett resultat som får anses vara rättvist.

I första halvlek hade randigt ett klart spelövertag. Granit Stagova - som för första gången i år fick chansen från start - styrde och ställde på mittfältet och Jonathan Asp fyllde på bra på sin vänsterkant med många fina inspel.

Efter drygt 20 minuter fick BoIS hörna och bollen damp ner hos Stagova som drog en volley i stolpen. Skottet var värt ett bättre öde. Men det skulle komma att lossna för randigt. Fem minuter före halvlek slog Jonathan Asp en hörna som Linus R Olsson mötte och så var det hemmaledning.

I andra halvlek mattades BoIS en smula och efter hand blev Ljungskile farligare och farligare. Dessvärre skulle det komma ett kvitteringsmål. Det var mittbacken Linus Dahl som ostörd fick gå upp och nicka in en hörna när det endast återstod sju minuter av ordinarie matchtid.

På övertid drog Viktor Wihlstrand på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Sekvensen därpå fick bohuslaget läget som kunde avgjort matchen, men på den välplacerade nicken tänjde sig Amr Kaddoura i sin fulla längd och lyckades rädda.

1 456 åskådare kunde vända hem igen med vetskapen att hemmafavoriterna står sig väl mot Söderettans allra bästa lag. Synd bara att det har gått grus i det offensiva maskineriet. BoIS får helt enkelt ut för lite av sitt bollinnehav de perioder av matcherna som de dominerar.

Utmärkta insatser i randigt av Granit Stagova och Jonathan Asp (i första halvlek), men allra bäst var Philip Andersson som höll ihop försvaret på ett föredömligt sätt.

Matchfakta: BoIS - Ljungskile  1-1 (1-0). Målskyttar: 1-0,  Linus R Olsson (40). 1-1, Linus Dahl (83). Utvisad: Viktor Wihlstrand (90+4). Publik: 1 456.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Patrick Nwadike, Philip Andersson, Viktor Wihlstrand, Jonathan Asp  -Sumar Almadjed, Granit Stagova (Igor Arsenijevic, 67), Filip Olsson (Måns Ekvall, 81) - Dennis Olofsson, Robin Hofsö, Linus R Olsson (Jacob Ondrejka, 70).