söndag 7 april 2019

Tre premiärpoäng mot Trollhättan

Nyförvärvet från Hittarp, Sumar Almadjed, frälste randigt med en 1-0-stänkare i premiären mot Trollhättan. Det blev matchens enda mål, så BoIS fick precis den start av serien som laget behövde för att få lugn och arbetsro inför fortsättningen.

Redan i den sjunde minuten small det bakom Trollhättans målvakt Simon Forslund. Det var nye Sumar Almadjed som visade att han har både löd i dojan och siktet rätt inställt. Jesper Lernesjö och Kevin Jensen assisterade.

BoIS fortsatte att ligga på efter målet och bjöd på många fina kombinationer. Men efter ett tag tappade laget tempo och Trollhättan kom in i matchen. Det hade så när resulterat i en kvittering när bortalagets Anders Mogren drog bollen i ribban strax innan halvlek.

Mycket till skönspel blev det inte efter paus. Båda lagen kämpade och slet utan att skapa de riktiga chanserna. Med två undantag dock. Sumar Almadjed sköt i stolpen redan i inledningen av halvleken - och höll alltså på att bli tvåmålsskytt - medan gästerna från Västergötland än en gång prickade ribban i lagets slutforcering i matchens slutskede.

Randigt höll alltså undan och vann med uddamålet, men ska vi vara ärliga var det med en liten gnutta flax.

Utmärkta insatser i BoIS av Viktor Wihlstrand och Philip Andersson, vilka höll ihop backlinjen föredömligt. Filip Olsson verkade inledningsvis tagen av stundens allvar, men han växte ju längre matchen gick, medan Robin Hofsö stred som en furie på topp. Sumar Almadjed ska självfallet också ha beröm. Hans mål var matchens prestation.

Matchfakta: BoIS - FC Trollhättan 1-0 (1-0). Målskytt: Sumar Almadjed (7). Publik: 2 146.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Dennis Olofsson, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Jesper Lernesjö - Måns Ekvall, Filip Olsson (90), Sumar Almadjed (65) - Kevin Jensen (70), Linus R Olsson, Robin Hofsö. Inhoppare: Igor Arsenijevic (65), Jacob Ondrejka (70), Jakob Andersson (90).