måndag 22 april 2019

Oavgjort efter sen kvittering

Tippade seriefavoriten Oskarshamn höll så när på att lugga Landskrona BoIS på samtliga poäng, men Sumar Almadjed ville annat och i grevens tid, i den 93:e minuten, kvitterade han till 1-1, vilket även blev matchens slutresultat.

I Linus R Olssons skadefrånvaro fick Jacob Ondrejka för första gången chansen från start i serien. Han tackade för förtroendet och lurade skjortan av tröga småländska backar hela första halvlek. Efter paus gick det mindre bra, men det gjorde det även för hela BoIS, som givetvis borde ha haft ledningen efter spel- och målchansövertaget under matchens första halva. Sålunda gick det som så ofta förut. I den 67:e minuten förvaltade Oskarshamns Adrian Edqvist en omställning och hastigt och lustigt var det bortaledning. Det var på intet sätt rättvist.

Efter det var det nog många på IP som lite till mans kände att den här matchen var körd. BoIS låg på för en utjämning, men kom knappt till några lägen. Inbytte vänsterbacken Jonathan Asp hade ett skott som målvakten lämnade retur på, men Robin Hofsö hann inte fram. Det var allt i chansväg. Oskarshamn försvarade sig väl och höll Bois utanför straffområdet. Men på övertid slog han till, randigts nye matchvinnare - Sumar Almadjed, och ackurat som i premiären var det med ett perfekt avvägt skott. Det var välförtjänt.

Jacob Ondrejka blev mycket riktigt utsedd till matchens bäste hemmaspelare. Det var länge sedan man såg en så fräck och företagsam tonåring i BoIS startelva. Frågan är om Billy Magnusson kan hålla honom borta från startuppställningen framöver.

Matchfakta: BoIS - Oskarshamn 1-1 (1-1). Målskyttar: 0-1, Adrian Edqvist (68). 1-1, Sumar Almadjed (90+4). Publik: 2 056.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Dennis Olofsson, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Jesper Lernesjö (Jonathan Asp, 53)  - Måns Ekvall (Joel Sundström, 80), Filip Olsson, Sumar Almadjed - Kevin Jensen (Hampus Ferhm, 71), Robin Hofsö, Jacob Ondrejka.