tisdag 13 augusti 2024

Hack i skivan - 0-0 mot jumbon

GIF Sundsvall ligger sist i Superettan. BoIS etta. Det spelade ingen roll i mötet lagen emellan på Landskrona IP på måndagskvällen. 0-0 slutade tillställningen sedan medelpadingarna tappert försvarat sig matchen igenom. Att randigt förde spelet var av underordnad betydelse.


Det här var en match som var väldigt frustrerande att titta på. BoIS höll i bollen hela tiden och försökte finna vägar att lösa upp Sundsvalls försvarsmur. Men det lyckades inte alls. Bolltempot var lika lågt som i mötet mot Gefle häromsistens och den där riktiga vinnarglöden tycktes ha stannat kvar nere på Vångavallen. 


Robin Dzabic, och hans 
kamrater, fick inte 
alls till anfallsspelet.
Sent på söndagen skrev Aftonbladet att BoIS mittfältsgeneral, David Edvardsson, är på väg att köpas av Sirius. Det var inte vad man ville höra. Ändå har känslan funnits där hela tiden; att han skulle kunna försvinna när som helst; särskilt som han varit lysande under våren. Edvardsson är Malmö FF:s spelare. De äger frågan och gör förstås vad som passar dem.

Att det surras kring Edvardsson märktes på hela BoIS spel. Normalt sett är det ofta han som driver upp bolltempot från sin centrala mittfältsposition. Av det märktes föga. David var ganska blek, precis som de flesta i BoIS. 


Fjorton omgångar in i Superettan, när serien gjorde sommaruppehåll, ledde randigt i stor stil och spelade bättre fotboll än på decennier. Sedan öppnade transferfönstret och lagbygget började knaka i fogarna. Burakowsky ut, Ihler ut och förmodligen även Edvardsson ut.


Efter matchens slut, och BoISarna buats ut av delar av publiken, stannade Edvardsson kvar och tackade en extra stund. Jodå, signalen var tydlig. Det här kändes som ett avsked. 


Billy Magnusson sitter dock inte still i båten. En reservplan finns på plats och nya spelare är på väg in. I halvtid presenterades det senaste nyförvärvet, Constantino Capotondi, från Gefle. Förmodligen behöver BoIS även ersätta Edvardsson. Vi får se.


Hur som helst, hur man än vänder och vrider på det, kan man inte komma ifrån att dessa spelarförändringar skapar en oro. Fotboll är ett kollektivt spel. Det tar alltid tid att få ett lag att fungera tillsammans och många spelare behöver månader på sig innan de kommer i form. Tyvärr är inte sommaren som vintern. Träningsmatcher saknas och spelarna kastas direkt in i hetluften.


Tolv omgångar är kvar av Superettan. Ännu ligger BoIS i topp. Men efter sommaruppehållet ser inte laget ut som de suveräner de var under våren. Det är hack i skivan. Låt oss för allt i världen hoppas att spelartappen inte kostar oss ett allsvenskt avancemang.




Matchfakta:  BoIS - GIF Sundsvall 0-0. Domare: Jovan Krsmanovic. Publik: 3 709.


BoIS lag: Amr Kaddoura -  Max Nilsson (Emil Lindman, 85), Philip Andersson (K) (Gustaf Bruzelius, 71), Melker Jonsson, Rassa Rahmani - Adam Egnell, David Edvardsson, Robin Dzabic - Vincent Sundberg (Victor Karlsson, 85), Edi Sylisufaj, Filip Sachpekidis (Kofi Asare, 77). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar