torsdag 23 maj 2024

Växjö och BoIS är ingen bra kombination

Åtta matcher i rad utan förlust blev det. Sedan gick BoIS på pumpen mot Öster. I mötet på Visma Arena på onsdagskvällen var randigt nära att få med sig en poäng, men hemmalaget ville annat och avgjorde till 2-1 bara några få minuter innan ordinarie matchtids slut.

Visma Arena och BoIS är ingen bra kombination. Möten mot Öster överhuvudtaget har blivit obehagliga upplevelser det senaste decenniet. Inte en seger i serien sedan 2012. Lite grann hoppades man att laget skulle kunna göra som mot Degerfors och GIF Sundsvall - bryta ett dåligt mönster. Men minuterna innan matchstart, då randigts startelva tillkännagavs, började man tvivla. Max Mölder hade säkert sina skäl, men att vila Frederik Ihler och Kofi Asare, våra två bästa målskyttar, som hittills svarat för nio mål, kändes inte optimalt. BoIS mönstrade således en helt nykomponerad anfallstrio: Robin Dzabic, Filip Sachpekidis och Jesper Strid. Sachpekidis gjorde sin första match från start.

En kvart in i matchen blåste domaren Fredik Opppong straff till BoIS sedan bollen träffat en Österspelare på armen. David Edvardsson stegade fram och sköt 0-1. Just då började man tänka att inget verkar kunna rubba BoIS för tillfället. Allt tycks gå vår väg. Det spelar ingen roll vilket lag vi mönstrar. Men de funderingarna varade inte särskilt länge. Öster tryckte gasen i botten och kvitterade tämligen omgående. Andra halvan av första halvlek blev en pärs. Ett ledningsmål för hemmalaget låg i luften och BoIS fick stora svårigheter att etablera ett eget spel. I den 37:e minuten blåste domaren Fredrik Oppong ännu en gång för straff. Hemmalagets David Seger föll teatraliskt sedan han känt Philip Andersson i ryggen, men Adam Bergmark Wiberg sköt straffen utanför.

Efter den jobbiga avslutningen av den första halvleken fick BoIS bättre kontroll på Östers anfallsspel efter halvtidsvilan. Matchen verkade att kunna gå mot ett oavgjort resultat. Men tyvärr ville hemmalagets Adam Bergmark Wiberg något annat. Tre minuter före ordinarie matchtids slut avgjorde han med ett välplacerat skott från sin position till vänster.

BoIS toppar fortfarande Superettan och någon anledning till missmod finns egentligen inte. Att förlora i slutminuterna är förstås snöpligt, men chans till revansch får vi om bara några dagar. Då väntar Helsingborg på Olympia i årets första derby. Låt oss hoppas på en välspelad och dramatisk match där de tre poängen än en gång hamnar söder om Glumslövs backar.

Matchfakta: Östers IF - BoIS 2-1 (1-1). Målskyttar: 0-1, David Edvardsson (14). 1-1, Vladimir Rodic (26). 2-1, Adam Bergmark Wiberg (87). Domare: Fredrik Oppong. Publik: 4 015.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Max Nilsson, Philip Andersson (K), Melker Jonsson, Rassa Rahmani - David Edvardsson (Samuel Burakowsky, 88), Adam Egnell, Victor Karlsson (Kofi Asare, 56) - Jesper Strid (Vincent Sundberg, 56), Filip Sachpekidis (Frederik Ihler, 56), Robin Dzabic (Max’Med Mohamed, 70).