onsdag 5 oktober 2022

Finalseger i DM

Ett b-betonat BoIS skötte jobbet och städade undan division 3-laget IFK Simrishamn i finalen i DM på tisdagskvällen. Det tog dock sin lilla tid innan randigt fick hål på ett tappert kämpande hemmalag. Först i den 64:e minuten kunde Robin Dzabic göra det förlösande ledningsmålet, vilket sedan följdes av ett 0-2-mål av inhopparen Christian Stark.

En belåten kapten Wihlstrand
 med stor och liten pokal.
Trots att matchen förlagts till Korsavads IP:s konstgräsplan var DM-finalen mellan Simrishamn och BoIS tämligen välbesökt. 370 personer hade mött upp, men dessvärre bara ett fåtal från Landskrona. Lite synd kan tyckas. BoIS har alltid varit en klubb med ett stort engagemang, men det verkar inte gälla DM.

I trettio minuter hade randigt fullständig kontroll på matchen. Man dirigerade spelet och skapade ett flertal chanser som borde ha resulterat. Jesper Strid träffade stolpen, Robin Dzabic sköt i ribban och Emil Jönsson bommade en straff. När inget av detta gav utdelning åt sig Simrishamn så sakteliga in i kampen. Laget vaskade fram ett par farliga lägen och fixade dessutom en straff precis innan halvtidsvilan. Denna sköt dock Ahmed Zukanovic inte bättre än att Svante Hildeman kunde rädda. Ett ledningsmål där och BoIS hade fått inleda i uppförsbacke i matchens andra akt. En inte sällan motig uppgift på bortaplan i cupsammanhang.

Något bättre fokus från BoIS i andra halvlek - och ett Simrishamn som började krokna - ledde till att en ivrigt skjutande Robin Dzabic till sist hittade rätt. Jacob Blixt assisterade. Och så tio minuter före ordinarie matchtids slut punkterade inhopparen Christian Stark matchen när han från nära håll gjorde 0-2 efter förarbete av Allen Smajic och Jesper Strid. Segern var i hamn och BoIS kunde för andra gången titulera sig skånska mästare. Härligt! Senast det begav sig var som bekant 2016 i en final mot Lunds BK.

Matchfakta: IFK Simrishamn  - BoIS 0-2 (0-0). Målskyttar: 0-1, Robin Dzabic (64). 0-2, Christian Stark (81). Publik: 370. Domare: Max Persson.

BoIS lag: Svante Hildeman - Albin Linnér, Viktor Wihlstrand (K), William Ondrejka - Jesper Strid, Emil Jönsson, Emil Lindman, Jacob Blixt - Robin Dzabic, Erik Pärsson, Ousmane Diawara. Inhoppare: Sam Hegdal, Allen Smajic, Christian Stark, Isak Sjögren, Mallek Shraim.