tisdag 10 maj 2022

Skyttekungens återkomst - ett fyrverkeri av Linus R Olsson!

Linus R Olsson blev aftonens store hjälte när han svarade för BoIS samtliga fyra mål i bortasegern mot Jönköpings Södra på tisdagskvällen. En 2-4-seger tog randigt med sig hem till Skåne samtidigt som man äntligen jagade bort det obehagliga bortaspöket.

BoIS skyttekung, Linus R Olsson, har inte riktigt varit i form under serieinledningen. Mål har han inte gjort sedan träningsmatchen mot IFK Malmö i januari. Men i mötet mot Jönköping lossnade det - och det med besked.

Vi tar det från början: Redan i den sjätte minuten tog hemmalaget ledningen. Men därefter var det dags för Linus. Efter knappa tjugo minuter drog han iväg otagbart kanonskott som visslade förbi stackars Felix Jakobsson i hemmamålet innan denne ens hann blinka. Hemmalaget kom tillbaka och gjorde 2-1. Men strax innan halvtid var det dags för Olsson igen. Jacob Blixt slog ett inlägg från vänster som Linus och tidigare nämnde Jakobsson försökte nå. I duellen som följde damp bollen ner framför fötterna på Olsson och han stötte in kvitteringen. Vilda protester från Jönköping följde, då de menade att Jakobsson blivit ojuste tacklad, men domaren godkände målet.

Linus R Olsson, matchens gigant.
Första halvlek var jämn med ett visst övertag för Jönköping. Men därefter var det BoIS som stod för fiolerna. 2-3 sköt Linus R tio minuter in i andra halvlek sedan Jacob Blixt och Robin Dzabic förarbetat. Slutligen avrundade han den underbara kvällen med att klacka in 2-4 sedan en hemmaback inte lyckats rensa undan bollen efter ett inlägg från Filip Ottosson.

Det här var en viktig vinst. Inte minst för att randigt lyckades ta död på den eländiga sviten av matcher utan seger på bortaplan. Kanske törs luttrade BoISare blicka uppåt i tabellen nu. Sex omgångar in i Superettan har vi äntligen tagit oss upp från kval- och nedflyttningsplatserna.

Matchfakta: Jönköpings Södra IF - BoIS 2-4 (2-2). Målskyttar: 1-0, Marko Nikolic (7). 1-1, Linus R Olsson (19). 2-1, Marko Nikolic (22). 2-2, Linus R Olsson (42). 2-3, Linus R Olsson (54). 2-4, Linus R Olsson (69). Publik: 1 951. Domare: Richard Sundell.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Philip Andersson (K), Erik Hedenquist, Johan Rapp - Alexander Tkacz, Filip Ottosson, Adam Egnell, Melker Heier, Jacob Blixt (Jesper Strid, 71) - Robin Dzabic (Camil Jebara, 84), Linus R Olsson (Erik Pärsson, 90).