lördag 6 november 2021

Domarmiss fällde BoIS

I en händelserik match mellan Örgryte och BoIS på Gamla Ullevi vann hemmalaget med 3-2. En helt felaktig utvisning av Philip Andersson vid ställningen 1-2 fällde avgörandet.

I den första halvleken fanns det bara ett lag på banan - de rödblå från Göteborg. BoIS spelade bedrövligt. Det fanns ingen kreativitet, ingen glöd och framför allt inga anfallsintentioner. Inte ett enda avslut på mål noterades. Följaktligen var det inte heller det minsta orättvist att Örgryte var i ledningen efter Hampus Dahlqvists 1-0-mål. Kanske skulle ledningen varit större.

Triss i röda kort! Max Mölder (bilden) samt
spelarna Philip Andersson och Melker Heier
blev alla utvisade mot Örgryte. Foto: Nisse Nilsson.
Men så tio minuter in i andra halvlek - efter att ÖIS bränt ännu ett par fina målchanser  - kom BoIS tillbaka. Kevin Jensen fann Johan Rapp i djupled med en öppnande passning, men Johans avslut lyckades dock Örgrytes målvakt rädda. Rapp fångade upp returen och klackade tillbaka till Oscar Petersson som med vänstern satte 1-1.

Nu fick BoIS plötsligt den där energin som man saknade i den första halvleken. Bara fyra minuter senare ringde det igen. En centralt placerad Filip Ottosson smekte fram en smörpassning till Filip Olsson som gjorde 1-2. Oscar Petersson hade en möjlighet att utöka ledningen när han i ett bra läge från vänster sköt ett skott som hemmamålvakten lyckades få fingrarna på. Men ögonblicket därpå skulle matchen rinna ur randigts händer.

Långt uppe på Örgrytes planhalva stoppade Philip Andersson ett anfallsförsök från hemmalaget när han glidtacklade Ajdin Zeljkovic. Domaren Andreas Dufva-Johansson drog upp det röda. Det var på tok för hårt dömt. Möjligen skulle det vara ett gult kort för vårdslöst spel, men knappt ens det. Phille träffade bollen först, spelaren därefter.

Efter utvisningen orkade inte ett decimerat BoIS stå emot Örgrytes anstormning. Först skallade Ailton Almeida in kvitteringen och kort därefter avgjorde Anton Andreasson. I ren frustration drog även Melker Heier på sig ett rött kort efter en duell med en hemmaspelare; en utvisning som var helt i sin ordning. Assisterande tränare Max Mölder fick BoIS tredje röda när han i matchens slutskede sändes upp på läktaren efter protester.

I och med förlusten fortsätter BoIS sin tråkiga svit på bortaplan. Nio bortamatcher i rad utan seger i Superettan börjar att likna ett spöke.

Matchfakta: Örgryte IS - BoIS 3-2 (1-0). Målskyttar: 1-0, Hampus Dahlqvist (30). 1-1, Oscar Petersson (56). 1-2, Filip Olsson (60). 2-2, Ailton Almeida (81). 3-2, Anton Andreasson (84). Utvisningar: Philip Andersson (76), Melker Heier (89). Publik: 1 361.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Johan Rapp (Hampus Ferhm (88), Andreas Murbeck, Philip Andersson (K), Alexander Tkacz (Jonathan Asp (78) -  Filip Ottosson, Filip Olsson, Melker Heier - Viktor Ekblom (Kevin Jensen, 29), Robin Hofsö (Oscar Petersson (46), Linus R Olsson.